- Annons -

Uppgifterna var felaktiga: ”Inte bara bra”

Under gårdagen skrev vi om att det verkar som att det gamla körschemat gör comeback. Det visade sig vara felaktiga uppgifter.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Flera källor med god insyn i sporten som vi har pratat med har sagt att det ser ut att bli en förändring kring reservheaten. Det visade sig vara felaktigt.

Det vi hörde var att man skulle ta tillbaka schemat med två reservheat och 15 heat totalt. Det körschema som var fram till 2018. Det har diskuterats kring ett liknande upplägg, som dock inte ansågs vara tillräckligt bra.

– Vi har diskuterat att ta tillbaka schemat med 16 heat, men det är inte bara bra. Den spontana reaktionen från fansen är att de svenska juniorerna skulle få fler heat. Det är inte alls säkert att det är så det skulle bli. Om reserverna har fler poäng att slåss om så kommer det kosta mer sportsligt att ha svaga reserver, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand när vi når honom.

På vilket sätt skulle det vara en dålig idé?

– Min och många andras övertygelse är att klubbarna inte kommer våga slussa in svenska förare på samma sätt. Man kommer ha åtminstone en stark reserv. Som det var för så kunde man toppa bort en av reserverna och ge den andra reserven ett extra heat. Skulle man ha en svensk 05:a och en stark sexa så är jag övertygad om att de flesta klubbarna skulle ge den starka sexan ett extra heat. Då blir det ju ingen skillnad för de svenska juniorerna mot hur det är idag. Det enda vi har uppnått då är att vi driver på kostnaderna, det blir ett extra heat och det vill förarna ha betalt för. I en tid där klubbarna pratar om att sänka kostnaderna ganska ordentligt så skulle det vara helt fel.

– Det har diskuterats som en framtidstanke. Det kommer upp varje år om man inte skulle ta tillbaka heat 11 som reservheat. Vi anser inte att det tillför något för det sportsliga eller för den ekonomiska kontrollen, avslutar Mikael Holmstrand.

Här är reglerna som gäller 2024
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna