- Annons -

Tony Rickardsson: ” Det kommer bli helt nytt”

Tony Rickardsson behöver knappast någon större introduktion. Världens genom tiderna bästa förare är nu tillbaka i sporten. Tillsammans med Discovery kommer den sexfaldiga världsmästaren att storsatsa på GP-speedwayen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tony Rickardsson hade en otroligt framgångsrik karriär. Det blev hela sex VM-guld, ingen förare har fler. Däremot har Ivan Mauger lika många. Han har två ögonblick som han tycker sticker ut lite extra.

– Mitt första VM-guld är väldigt speciellt för mig. Det var såklart stort att bli världsmästare, men det var även väldigt stort att jag samtidigt slog min idol Hans Nielsen på hans hemmabana i Danmark. Mitt andra favoritminne från karriären är mitt sista VM-guld som jag tog 2005.

Tony avslutade karriären när han var 36 år. I speedway är det vanligt att man kör betydligt längre. Han förklarar vad det beror på att han valde att avsluta redan då.

- Annons -

– Jag har alltid känt att jag vill sluta när jag fortfarande tillhör den absoluta världseliten. Den kvällen då jag åkte på sargen i Cardiff och mer eller mindre säkrade VM-guldet bestämde jag mig att jag skulle lägga av.

Även efter karriären så har han fortsatt att hänga med i vad som händer.

– Jag har tittat mycket på tv och läst lika mycket som när jag körde. Däremot har jag inte varit på så många tävlingar.

I fredags kommunicerades att Tony återvänder till speedwayen. Hans nya roll blir att vara ambassadör för GP-serien.

- Annons -

– Jag kommer jobba som ambassadör för hela GP-serien. Jag har i några månader nu hjälpt Discovery med att sätt hur tävlingarna ska gå till och reglemente och allt sånt där för att det ska bli bra för förarna. Det är jättebra och jättekul, de tänker lite utanför boxen. Jag tror att jag kan tillföra en hel del saker som blir bra för både förare och fans.

Tony Berättar att det kommer bli stora förändringar framöver.

– Det kommer presenteras lite senare exakt vad som kommer förändras, det kommer bli stora förändringar. Det kommer bli enormt mycket uppdateringar när man sitter och tittar på det, mer information om förarna och vad som händer. Det är jättehäftigt att vara med och ge synpunkter från allt till depåboxar till fanzones och så vidare.

Den delen som Tony brinner mest för i arbetet med Grand prix är ungdomarna.

– Det roligaste är att jag kommer att få jobba med att försöka få igång en ny klass för barn mellan 10-15 år. Det är den stora anledningen att jag tackade ja till jobbet, avslutar Tony Rickardsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna