- Annons -

Alfons Wiltander efter första tävlingen på 500cc: ”Vill köra i Bauhausligan om 3-4 år”

Claes Ivarsson Memorial blev Alfons Wiltanders första tävling på 500cc. Den unga Smålänningen har siktet inställt på Bauhausligan.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Alfons Wiltander har i år kört 250cc på tävling men tränat på 500cc. Under fredagskvällen kom tävlingsdebuten på stor cykel.

– Jag var väldigt spänd de första heaten men i det stora hela är jag nöjd. Det är mer driv i 500cc så självklart känner jag mig inte ett med cykeln. Det handlar egentligen bara om att känna sig hemma med sin cykel och lita på sin cykel, säger Alfons Wiltander.

Hur ser du på årets säsong?

- Annons -

– Det har varit blandade resultat, men jag är nöjd med min andraplats i SM, wsamt vår Tredjeplats I PAR-EM. Jag känner att min körning har utvecklats till det bättre. I och med att vi har haft ett utbyte med Danskarna och att jag har fått förmånen att representera Sverige i Både EM, VM och PAR-EM så har jag knutit många nya kontakter och utvecklats som förare.

Alfons Wiltander är nöjd med årets säsong.

Nästa säsong är det enbart 500cc som gäller för Alfons. Han har tydliga mål för vad som gäller de kommande säsongerna.

– Att köra i Div. 1 och Allsvenskan är mitt mål för nästa säsong, jag fortsätter även min resa i Svemo Challenge där jag satt som mål att köra i Bauhausligan inom 3-4 år.

Alfons plockade fem poäng på fem heat i debuten på stor cykel.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna