- Annons -

Sveriges förbundskapten om SON

Förra veckan tyckte några experter till om Speedway Of nations. Idag är det förbundskaptenen Morgan Anderssons tur att ge sin syn på Speedway Of nations och lag-VM. Nedan följer hans tankar.
Jag ser Speedway Of Nations som ett par VM i flera steg med kvalificering och flera nationer. Det som jag inte är något fan av är kvoteringen av U21 förare. Jag anser att de har nog med mästerskap ändå och i ett VM ska det inte spela någon roll om du är 20 år, 30 eller 35 år. Är man tillräckligt bra och är junior så ska man självklart vara med. De tre bästa föraran från varje land ska delta i SON och man ska kunna ersätta sina ordinarie förare om det skulle behövas. Jag har svårt att se hur det utvecklar en U21 förare när de måste åka minst ett heat per tävling och det blir inte mer om man ser tillbaka genom åren. Med dagens upplägg fallerar allt om första eller andra gubben går sönder eftersom junioren inte räcker till för att täcka upp. Jag vet inte  heller hur kul de tycker det är att gå ut i till exempel heat 19 och möta Zmarzlik och Janowski. Jag är inte heller något fan av att det är så mycket tillfälligheter som avgör. Att det är sista chansen heat i kvalet till finalen där ett motorhaveri kan förstöra allt så att man inte kvalificerar sig blir för mycket av ett lotteri. Syftet med Speedway Of Nations är ju att bredda sporten och få med fler nationer men jag vet inte om det har blivit så mycket större intresse. Jag hade gärna tagit tillbaka lag-Vm, hade jag fått välja hade vi kört både lag-Vm och par-VM”, Säger Morgan Andersson.

- Annons -

Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna