- Annons -

MMA-fightern Gino Manzares valde speedway ” Påverkade mig mer än skadan”

Den svenska speedwaysäsongen är i viloläge och förarna förbereder sig för en ny säsong. Amerikanen Gino Manzares gjorde 2023 sin första säsong i Sverige. Men varför blev det speedway och när började hans intresse för den fartfyllda sporten? Det har vi tagit reda på.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Gino Manzares var 10 år när han fick upp ögonen för speedway och det bästa med sporten enligt honom är allt i stort sett. Resorna, att få träffa bra människor, adrenalinet och spänningen med racing armbåge mot armbåge.

Det är inte bara speedway som den 30-årige amerikanen har sysslat med utan han har även skördat framgångar inom MMA-fighting men tillslut föll valet på att satsa på speedwayen.

– Jag slutade med MMA-fighting eftersom jag inte ville gå ner i vikt längre. Vad det gjorde med min kropp och själ påverkade mig mer än skadan.

- Annons -

På meritlistan inom speedway för Gino Manzares finns bland annat tre medaljer i det amerikanska mästerskapet, ett silver från 2021 och två brons från 2013 och 2019. Han har även representerat det amerikanska landslaget i Speedway World Cup och tidigare varit över i Europa och kört i England samt Polen. Men under 2023 gjorde han sin första säsong i Sverige då han representerade Njudungarna från Vetlanda.

– Min första säsong i Sverige var inte allt för dålig. Jag hade flera olyckor som jag känner påverkade min säsong. Men det var en bra inlärningskurva och jag ser fram emot att påbörja en ny säsong.

2023 var Gino Manzares första säsong i Sverige. Foto: Matilda Bengthsson

Till 2024 blir det klubbyte i Sverige och Allsvenskan. Istället för Njudungarna blir det kommande säsong Örnarna från Mariestad för amerikanen. Något som Gino ser fram emot.

– Ny klubb 2024 kommer bli bra för min fortsatta utveckling och att få köra med flera nya människor.

- Annons -

Vad har du för målsättning med 2024 års säsong?

– 2024 är målen att höja mig för att nå högre upp i ligasystemet 2025 och säkra en plats i ett polskt lag i mitten av säsongen.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse/Matilda Bengthsson
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna