- Annons -

Han går i sin pappas fotspår: ”Är min egen person, min egen förare och har mina olika mål”

En av världens bästa speedwayförare genom tiderna är utan tvekan amerikanen Greg Hancock med fyra världsmästartitlar. Nu vill sonen Wilbur gå samma som väg som sin far.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Att det skulle bli just speedway för 18-årige Wilbur Hancock är inte så speciellt märkligt. Han har följt med sin pappa Greg Hancock sedan spädbarnstiden.

– Jag var nog runt 4-5 veckor gammal när jag var på mitt första GP i Cardiff. Största scenen, största GP:t och det var första gången jag fick uppleva speedway. Adrenalinkicken man får är som en drog, tror inte det finns någon bättre känsla.

När det gäller speedway generellt för Wilbur är det just adrenalinet som är det bästa och hur hårt man måste jobba för att nå den högsta nivån i sporten. Han beskriver det som ”survival of the fittest”, och känslan av att man inte vill vara bäst för dagen utan bäst i världen.

- Annons -

Wilbur Hancock började sin speedwaykarriär i Sverige med att köra i Ungdomsserien, först för Eldarna från Huddinge och sedan Rospiggarna från Hallstavik. Tanken var sedan att köra 250cc i Rospiggarna men han började tävla i sin fars hemland USA. Där har han blivit amerikansk mästare och när det gäller faderskapet av Greg Hancock ser han det bara som en fördel.

– Tycker inte att det är så mycket press. Jag är min egen person, egen förare och har mina olika mål med karriären. Jag tycker det finns bra saker med att vara son till honom. Fördelarna är att han blir som mentor och tränare plus att vara en grym farsa samtidigt.

Foto: Pete Richmond

Under 2023 var Wilbur över i Europa och tävlade i JVM-kvalet men det kommer han inte att kunna i år då han tar studenten i USA två dagar innan. Men sedan kommer han till Europa för att köra och det är något han ser fram emot.

Vad har du för målsättning med 2024 och karriären i stort?

- Annons -

– Jag kommer inleda säsongen i USA och efter att jag har gått ut skolan i juni kommer jag åka till Sverige för att träna med pappa. Planen är att visa min talang för olika klubbar. Jag vill delta i några öppna tävlingar och kanske kan någon lägre ligaklubb ge mig en chans. Jag vill vara öppen för allt, bygga och ta steg i utveckligen för att förhoppningvis få något kontrakt till säsongen 2025.

– När det gäller mitt stora mål med karriären är det som de flesta speedwayförarna att bli bäst i världen.

Närmast väntar landskampen USA mot Resten av Världen den 10 februari. Där kommer Wilbur att köra för Resten av Världen tillsammans med Daniel Bewley, Michele Paco Castagna, Leon Flint, Chris Harris, Austin Novratil och Pawel Trzesniewski.

Viktor Stendahl
foto: Roffe Lundstedt/Pete Richmond
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna