- Annons -

Nicki Pedersen om att vara den första körande förbundskaptenen: ”Tar det som en utmaning”

Nicki Pedersen blir den första förbundskaptenen någonsin som även kommer vara med och köra i laget. Fokuset ligger dock på att hjälpa laget snarare än att slå rekord.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Danmark och Australien kommer sannolikt att ha en het duell under onsdagskvällen. Det är inget snack om att det är de två lagen som slåss om finalplatsen, Danmarks förbundskapten tillika förare Nicki Pedersen berättar om hur han ser på kvällen.

– Semifinalen i Lag–VM är alltid tuff, vi ska göra vårt bästa som lag. Det är inget snack om att det ska stå mellan Danmark och Australien. Vår plan är att gå direkt till finalen, men går det inte så laddar vi om för Race Off. Men självklart vore det skönt att få en extra ledig dag inför finalen. Vi vet att Australien är ett bra lag, det bästa laget kommer vinna tävlingen, säger Nicki Pedersen.

Nicki Pedersen förväntar sig en tuff semifinal. Foto: Erik Kruse

Nicki har kört Lag–VM många gånger tidigare, att formatet nu är tillbaka tycker han är roligt. Han är även nöjd med det lag som han har fått ihop.

- Annons -

– Jag tycker det är kul, vi har ett bra lag med tre GP-förare. Vi har samlat laget i veckan och vi har en väldigt bra lagkänsla. Vi möttes på hotellet i måndags och sedan dess har vi haft det väldigt roligt. Vi har skämtat och pratat seriösa saker, det har varit en bra blandning. Det viktigaste för mig är att vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.

Hur känns det då egentligen att både vara ansvarig för vilka förare som är uttagna och samtidigt vara med och köra själv?

– Det är mycket speciellt, jag tar det som en utmaning. Det är inget problem, jag har Henrik Möller vid sidlinjen som kan hjälpa mig. Vi har beslutat det här och jag är här för att hjälpa laget. Vi har sagt att vi vill ha de fem bästa förarna. Som jag sagt till dig tidigare så var jag inte säker på att jag skulle sätta mig själv i laget. Jag kan se att vi har respekt för varandra, så jag tror att det kommer fungera bra.

Det blir en ny utmaning för Nicki att både köra och vara förbundskapten samtidigt. Foto: Erik Kruse

Nicki blir den första förbundskaptenen som själv är med och kör. Dansken poängterar att han inte gör det för att slå ytterligare ett rekord.

- Annons -

–Jag tror att jag är det, det kan inte ha hänt tidigare. Det är bra och kul, men det är inte det viktiga att vara först med det här. Det viktigaste är att det går bra för laget och att vi får tillbaka Danmark på rätt spår, avslutar Nicki Pedersen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna