- Annons -

Chris Holder tillbaka efter hårda smällen: ”Förhoppningsvis kommer jag in på….”

Chris Holder är tillbaka efter sin tuffa skada. Nu är siktet inställt på att besegra Danmark och ta sig till Lag–VM finalen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Danmark och Australien bär det tyngsta favoritskapet när det är dags för veckans andra semifinal. För några veckor sedan kom Chris Holder tillbaka från den nackskada han ådrog sig i slutet av april.

Han ser fram emot semifinalen och håller med om att de möter ett bra motstånd.

– Det kommer bli tufft, Danmark är ett bra lag. Jag tror även att Frankrike och Finland kommer ta några poäng här och där. Vädret kommer säkert göra banan lite svår, men vi har ett bra lag och jag är säker på att vi kommer kämpa för en finalplats, säger Chris Holder.

- Annons -

Chris är uppsatt som nummer fem i laget. Det innebär att han inte har några schemalagda heat. Det är upp till förbundskapten Mark Lemon att slänga in honom när det passar. Under tisdagskvällen hade Vaclav Milik en viktig roll för Tjeckien från just nummer fem. Hur Chris roll blir under kvällen återstår att se.

– Jag vet inte riktigt, förhoppningsvis kommer jag in på de bra banorna. Vi får se hur killarna startar tävlingen om jag behöver komma in eller inte. Huvudsaken är att vi går vidare till finalen. Jag är glad oavsett om jag kör eller inte, jag är här för att ge laget support på det sätt som passar bäst.

Det återstår att se hur Chris Holder kommer användas som nummer fem. Foto: Erik Kruse

Som sagt så har Chris fått spendera stora delar av säsongen vid sidan av. Det har varit en lång väg tillbaka.

– Det känns skönt, det är synd att säsongen nästan är över, det var en ganska hård smäll så det känns bra att jag kan vara tillbaka. Jag kommer behöva lite mer tid innan jag är helt återställd. Men jag känner att jag blir starkare och starkare hela tiden.

- Annons -

Precis som i stort sett alla vi pratat med så gillar 2012-års världsmästare Lag-VM konceptet mer än Speedway Of Nations.

– Lag-VM är häftigt, SON är helt okej men Lag–VM är någonting annat. Det är ett bättre format med fler förare i varje lag, alla behövs och det bästa laget vinner.

Vad blir viktigt för att slå danskarna?

– Att vara före dem i heaten, svarar han med ett skratt.

– De har ett starkt lag så det gäller att vi får en bra start på tävlingen. Wroclaw är en stor bana, det går fort men den är inte svår. Har man rätt inställningar så kan alla åka bra här. Vi ska ta ett heat i taget och se hur vi ligger till efter 20 heat, avslutar Chris Holder.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna