- Annons -

Britterna klarade pressen – hur vill de sätta upp laget i finalen?

Storbritannien blev det första laget som tog sig vidare direkt till finalen i Lag–VM. De klarade favoritskapet och besegrade Sverige med elva poäng.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Storbritannien visade redan i tisdagens första heat att de skulle bli att räkna med. Sverige var nära i perioder, men de fick inte riktigt tag i britterna som var otroligt starka.

När vi summerar 20 heat så hade Storbritanien 43 poäng, Sverige endast 32. Det gjorde att britterna var klara för lördagens final.

– Vi har tur som har det här jobbet vid den här tidpunkten, vi har tre riktigt starka förare som leder laget. Jag är även tillfreds med Adam Ellis och Tom Brennans insatser. Det var en viktig seger för oss i Lag-VM, det var ett tag sedan vi lyckades utanför England, säger förbundskapten Oliver Allen.

- Annons -

Hur man väljer att sätta upp laget inför finalen är inte helt klart än. Det kan bli aktuellt att byta taktiken gällande nummer 5 inför lördagen.

– Vi får fundera lite på det, vi vill se lite hur användandet av nummer 5 fungerar under veckan. Tjeckien gjorde det under tisdagen och det fungerade bra för dem, vi ska fundera på det, fortsätter han.

Dan Bewley hade en bra kväll, han plockade 14 poäng för laget.

– Det är alltid kul att köra i Wroclaw och det var första gången jag var med i Lag-VM. Det är kul att vara här, säger Dan Bewley.

- Annons -
Dan Bewley gjorde en bra tävling. Foto: Erik Kruse

Hur ser du på lördagens final?

– Vi får se hur det går, jag hoppas att de preparerar starten annorlunda så det blir mer än ett spår. Jag ser fram emot finalen, men snälla fixa starten, avslutar Dan Bewley.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna