- Annons -

Lindgren förlorade mycket mark – men det här var en seger för speedwayen

Det är med ett leende på läpparna som jag vaknar efter gårdagens Grand Prix, det var någonting alldeles extra. Det var nog fasen det bästa jag har sett, en seger för speedwayen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Många gånger har man varit på en tävling, summerat den och tänkt ”vad var det som gick fel”, speedway kan tyvärr vara en sport där det inte händer någonting. Oftast på grund av underlaget, då blir jag besviken, framförallt för att jag vet att sporten kan så mycket bättre.

Lördagens GP-tävling var inte en sådan dag. Det mesta var perfekt redan från start. Stämningen var fantastisk, racingen lika så, flera förare blandande sig i heaten och snodde poäng från varandra. Allting var som det skulle, så när som att startbanorna var något ojämna. Men man kan inte få allt.

I Warszawa fick vi dock nästan allt, jag vågar nog säga att det var den bästa speedwaytävling som jag har sett. Den hade allt. Inte minst viktigt så hade den ett bra tempo.

- Annons -

Tråkigt för svensk del var naturligtvis att Fredrik Lindgren fick problem med tändningen, det gjorde att han inte kom iväg från start i sitt fjärde heat. Det gjorde att han tappade mycket mark i GP-tabellen. Han ligger nu på en femteplats i tabellen, 15 poäng bakom ledande Jason Doyle.

Även om Fredrik Lindgren förlorade många poäng så var detta en seger för speedwaysporten. Om inte racingen igår imponerar på folk och gör nya personer intresserade så är det inte sporten det är fel på. Då är det bara ett genuint ointresse, och det kan vi inte påverka.

För att summera, lördagens tävling var speedwaypropaganda på hög nivå. Även om jag förstår att inte alla tävlingar kan gå i Warszawa inför 54.000 åskådare så borde i alla fall ambitionsnivån vara att det ska bjudas på den här typen av racing. Varför ska vi nöja oss med sämre?

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna