- Annons -

Dottern hade stor del i första segern på sju år: ”Känner ett syfte”

Jason Doyle vann sitt första GP på nästan sju år. Det gjorde han inför den största publiken på hela säsongen. En av anledningarna till att det gått så bra för honom i år är att han blivit pappa.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Jag hade nog kunnat skippa frågan om hur det kändes att vinna sin första GP-tävling på sju år. Det ska dock sägas att den rutinerade australiensaren sa det med humor. Han dumförklarade mig bara på skoj.

– Dum fråga kompis, vi är överst i tabellen efter två tävlingar. Jag tycker tror att det var mitt bästa GP på nio år, jag gjorde bra förstakurvor även om jag inte hade de bästa starterna. Det blev bra till slut, även om jag inte visste om jag valde den bästa banan i finalen men det fungerade bra. Det känns fantastiskt att vinna inför 54.000 åskådare i Polen, de ville bara att en man skulle vinna, och det var inte jag, säger Jason Doyle med ett leende.

Förra året slutade Jason Doyles äventyr i Warszawa med en uteslutning i finalen efter en incident med Bartosz Zmarzlik. Det är en bana han upplevt mycket på.

- Annons -

– Jag har haft några bra tävlingar och några mindre bra. Det är en av de arenorna där det går väldigt bra om din cykel fungerar bra. Idag var första gången på sju år som taket var öppet, det gjorde att cykeln fungerade lite annorlunda. Vi jobbade bra som team med att hitta rätt inställningar.

Foto: Erik Kruse

De senaste åren har inte varit bra för honom. Det har varit många mindre bra tävlingar. Nu har han en seger och en andraplats på de första två GP-tävlingarna i år. Det finns en stor anledning till det.

– Att jag har fått en liten flicka, att vara en familj har förändrat mig även om jag inte trodde att det skulle göra det. Nu känner jag att jag har ett syfte, jag är inte bara en speedwayförare. Jag är glad över att komma hem, vara en pappa och inte fundera på speedway. De senaste åren har varit tuffa resultatmässigt. Tidigare när jag kom hem tänkte jag hela tiden på speedway, nu är jag bara pappa.

Vad blir viktigt för att upprätthålla den fina formen?

- Annons -

– Vem vet? Jag ska fortsätta, ha roligt och leva i nuet. Jag vet det dåliga och det bra med den här sporten, jag har legat etta inför sista tävlingen för att sedan sluta femma. Förhoppningsvis kan jag hålla i det den här gången.

Något firande är det som vanligt inte tal om, det är ju speedwayförare vi talar om.

– Jag ska flyga till England imorgon vid klockan 6:00, sen ska jag träffa min familj, avslutar Jason Doyle.

Resultat Warszawas Grand Prix
Resultat
1) Jason Doyle, 20 poäng
2) Bartosz Zmarzlik, 18 poäng
3) Robert Lambert, 16 poäng
4) Martin Vaculik, 14 poäng
5) Jack Holder, 12 poäng
6) Szymon Wozniak, 11 poäng
7) Dan Bewley, 10 poäng
8) Kai Huckenbeck, 9 poäng
9) Mikkel Michelsen, 8 poäng
10) Fredrik Lindgren, 7 poäng
11) Tai Wolffinden, 6 poäng
12) Andzejs Lebedevs, 5 poäng
13) Jan Kvech, 4 poäng
14) Mateusz CIerniak, 3 poäng
15) Dominik Kubera, 2 poäng
16) Leon Madsen, 1 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna