- Annons -

En het kandidat till det krångligaste system jag hört talas om – så borde man gjort istället

Från och med 2025 blir det stora förändringar i den polska ligan. Det kommer bli betydligt fler lag som får kämpa för att hänga kvar.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

De nya polska reglerna kommer göra att det lag som placerar sig på en femteplats i grundserien riskerar att åka ut ur Ekstraliga. Det känns lite väl hårt enligt mig, har man mycket skador i slutet av säsongen är risken därmed ganska hög att man under säsongen efter huserar i den polska andraligan.

En positiv sak är att andraligan kommer att få högre status då det öppnas ytterligare en dörr upp till Ekstraliga. Huruvida det var nödvändigt att höja den ligans status vet jag inte, den håller redan mycket hög kvalité.

För övrigt är det nya systemet mycket krångligt, det är nedlyttningsmatcher hit och nedlyttningsmatcher dit. Det är en het kandidat till det krångligaste systemet som jag hört talas om. När jag skulle förklara det för en bekant under förmiddagen var jag tvungen att ta fram en fusklapp för att få med alla steg.

- Annons -

Personligen tycker jag att det hade varit bättre att det åttonde laget åkte ut direkt. Vinnaren av Liga 1 tog steget upp direkt. Och det lag som slutade sjua i Ekstraliga får möta det lag som förlorar finalen i Liga 1. Enkelt, smidigt och inte minst beprövat sedan tidigare.

Nåväl, jag hoppas att jag kan imponeras av det här systemet när jag får se det i verkligheten. Men så här långt har det inte imponerat på mig alls.

Läs mer om de nya reglerna här.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna