- Annons -

Världens bästa liga gör om serieupplägget – sista året innan det blir stora ändringar

Det kommer bli stora förändringar i Ekstraligan från 2025. Det måste bli fler actionfyllda matcher, mer spänning och känslor mot slutet.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Nästa säsong i polska Ekstraligan blir den sista med det nuvarande systemet. TOP6 ska köra i Play-off (1-6, 2-5, 3-4) sedan i semifinaler: vinnare av kvartsfinaler och bästa förloraren. Sedan ska dem köra i finaler och tredjeplatsmatch. Precis som i år.

Under den senaste veckan har polska Speedway Ekstraligan meddelat att från och med 2025 så kommer det bli ett annat system. Systemet kommer att vara enhetligt för båda Ekstraliga och Liga 1. Lag 1-4 gör upp om titeln efter grundserien och ett nytt nedspelsschema kommer att dyka upp för lag 5-8.

Wojciech Stepniewski, president av Speedway Ekstraliga sa i en intervju för ekstraliga.pl:

- Annons -

– Vi förlänger speedwaysäsongen i Polen med en två matchers “interleague”-match, som jag redan nu bedömer som mycket intressant. Dessutom förlänger vi även säsongen för de lag som slutar sjua och åtta i PGE Ekstraliga, vilket ofta har varit fansens önskemål så att lagen i den nedre delen av tabellen inte har kört färdigt för snabbt. Vi gjorde om slutspelsmatcherna med lite olika regler för vilka som ska vara med och vi tror att om man kombinerar detta med slutspel och så kallad. nedspelning under nya regler kommer att ge oss mer spänning i båda ligorna, och framför allt lika spel i två grupper i varje liga, det vill säga 1-4 och 5-8. Från och med 2025 kommer vi att ha totalt 140 matcher per säsong i båda ligorna.

Det lag som slutar femma kommer att välja motståndare i nedflyttningsserien. Därefter är det hemma/bortamöte som gäller. Vinnarna av dubbelmatcherna stannar i Ekstraliga. Förlorarna möter varandra i en ny dubbelmatch. Förloraren där kör i Liga 1 året efter. Vinnaren av kvalet mellan de två förlorande lagen möter tvåan i Liga 1 om en plats i Ekstraliga.

Precis som tidigare kommer segraren av Liga 1 att få en plats i Ekstraliga.

Maciej Markowski
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna