- Annons -

Där avslutades den GP-karriären – ett till Wildcard vore parodi

Det är nog många högt uppsatta inom GP-speedwayen som har lite huvudvärk just nu. Hur ska man göra med Tai Woffinden? Den kanske profilstarkaste av alla i GP-serien är påväg ur den. För ett till Wildcard kan det ju inte bli.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tai Woffinden har de senaste åren levt på att han fått Wildcard, för han har dessvärre inte varit vad han en gång var. Inför i år var det många som var skeptiska till att han fick ett nytt, med tanke på vad han har visat de senaste åren.

Och av den förmodade sista chansen som han fick så har han inte direkt visat någonting. I Prag blev det en poäng, och totalt på fyra tävlingar har han fått med sig 17 mästerskapspoäng. Det är ett otroligt svagt facit.

Han har 30 poäng upp till säker mark och det kommer han med all säkerhet inte klara. Eller, mycket kan ju hända men det känns inte som att han är där överhuvudtaget.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Om inte ett under lyckas rädda honom så är det här slutet på en lång och på många sätt framgångsrik GP-karriär. I alla fall för den här gången, det går ju för all del att kvala, men vi vet att det är ett svårt nålsöga att ta sig igenom. En sak som är väldigt säker är att han inte ska ha ett Wildcard till. Nu får det vara bra med det.

En GP-serie utan Tai Woffinden känns ju lite tråkig, det måste jag säga. Men nu går det faktiskt inte att göra på något annat sätt. Det hade blivit parodi på sporten, om man bara låter profiler vara med. Inte de som faktiskt presterar på banan.

Låt mig påminna om att jag gillar Tai Woffinden, det är en bra och schysst kille. Men ska man åka i GP-serien är det nog hög tid att börja leverera igen. Precis som alla andra som vill vara med tvingas göra…

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna