- Annons -

Daniel Davidsson om motståndet: ”Då hade de varit topp två”

Piraterna åker under tisdagen till Hallstavik för att ta sig an Rospiggarna i den första kvartsfinalen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna löste den sista slutspelsplatsen i bortamötet med Smederna, under säsongen har Rospiggarna tvingats köra med olika typer av laguppställningar, mycket på grund av ekonomin. Piraternas lagledare Daniel Davidsson har stor respekt för uppgiften.

– Det kommer krävas vår bästa prestation lagmässigt i år för att ha en chans att vinna däruppe. Hade laget de ställer upp med under tisdagen kört majoriteten av matcherna i grundserien så är det ett topp två lag i min värld. De har inte den där riktiga superspetsen, de har inte Doyle, de har inte Zmarzlik. Men de har ett väldigt jämnt lag. De har seriens bästa reservpar, med mil. Det ger ett djup i laget som inget annat lag har i Sverige, säger Daniel Davidsson.

Förra gången lagen möttes i Hallstavik vann Rospiggarna med 46–44, gästerna har lärt sig av den matchen.

- Annons -

– Det vi behöver tänka på är vad vi gjorde fel förra gången vi var där. Det rann iväg lite i början, vi låg under med 8-10 poäng i mitten av tävlingen. Det gäller att vi kommer ihåg vad vi ändrade då, det är bra att vi var där ganska nyligen. Vi ska komma ihåg hur vi slutade. Vi har det fräscht i minnet.

Foto: Erik Kruse

Banan i Motala och banan i Hallstavik har stora likheter, formen är i stort sett identisk.

– Jag vill minnas att jag hört att Dunteberget är ritad efter en exakt kopia av Hallstavik. Året innan man byggde banan i Motala så hade Piraterna sina matcher i Hallstavik i någon låg division. Därför byggde man efter deras ritningar när man skulle bygga en egen. Sen har väl banorna byggts om lite under åren.

– Det är en av anledningarna att vi valde dem, naturligtvis blir det en nackdel för oss när de kommer hit. Formmässigt är banorna väldigt lika, men det skiljer en del på materialet. De har ett material med mycket stenmjöl i, ett tungt material utan så mycket fäste. Det påminner om det vi hade för några år sedan, fortsätter han.

- Annons -

Piraterna har haft flera skador på nyckelförare i år, nu när det är dags för kvartsfinal är nästan alla tillbaka.

– Alla är tillgängliga förutom Pawel Przedpelski. Han är skadad och vi kan konstatera att polska klubbar har lite andra resurser än vad vi har. Vi hade behövt ha med lite läkare och sånt för att han skulle kunna köra. Han rehab går bra så jag hoppas att han kan vara med nästa vecka.

En av de som är tillbaka är Piotr Pawlicki, hans form har varit sådär sedan han kom tillbaka från sin fotskada.

– Den har inte varit lysande, han hade förmodligen önskat fler poäng. Jag tror att han kommer växa när han kommer hit igen, avslutar Daniel Davidsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna