- Annons -

Anders Fröjd om att möta Indianerna: ”Då känns det faktiskt bättre”

När Lejonen går in i slutspelet är det Indianerna man möter. Båda säkrade sina slutspelsplatser i sista omgången och Anders Fröjd är nöjd med det tilldelade motståndet.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Inför säsongen var Lejonen en stor favorit till SM-guldet. Under upptaktsträffen hamnade laget från Gislaved, tillsammans med Västervik, på delad första plats i lagledarnas ranking. Sedan dess har Västervik vunnit serien, medan Lejonen säkrade sin slutspelsplats först i sista omgången – genom att slå just Västervik.

– Den har varit tuff, kommenterar Lejonens lagledare Anders Fröjd säsongen, och fortsätter:

– Det har varit på grund av skador och sånt. Men det tillhör ju sporten, så det är ingen ursäkt. Det är klart, får man skada på fel person eller fel personer vid ett och samma tillfälle, då påverkar det ju.

Att Indianerna blev motståndet i kvartsfinalen spelar ingen större roll enligt Anders, som väljer att förklara genom att lyfta lagens olika styrkor.

- Annons -

– Alla de här fyra lagen har kvalitéer på olika sätt. Piraterna är opålitliga. Om det klickar på samma dag så har de väldigt hög kapacitet. Klickar Pawlicki-bröderna och Fajfer samtidigt, då är det 35 poäng på tre gubbar. De är väldigt obehagliga. Rospiggarna är en annan typ av lag, en annan typ av bana och har väldigt bra reserver. Indianerna vet man lite mer var man har och vad som krävs. Indianerna är liksom en mer lättbedömd motståndare, scoutmässigt sett. Sen är Indianerna kanske ett bättre lag över femton matcher. Men nu är det slutspel, vinna eller försvinna. Då känns det faktiskt bättre att möta ett lag som Indianerna, där man vet vad som krävs.

Sist lagen möttes i Kumla vann Lejonen med 50–40. Lejonen tog nio av kvällens heatsegrar och hade poängövervikt i sju av heaten. Är det rent av en bana som passar Lejonens förare extra bra?

– Den passar alla förare. Alla gillar att åka till Kumla och Målilla. Dom är ganska likvärdiga, förutom längden. Alla kan åka i Kumla, alla kan åka i Målilla, det är två populära banor.

Mot Indianerna mönstrar Lejonen ett lag med fyra av Polens bästa förare. Den regerande seniorvärldsmästaren Bartosz Zmarzlik och den regerande juniorvärldsmästaren Mateusz Cierniak är båda delar av gänget från Gislaved. Därutöver tillkommer den tvåfaldige VM-tvåan Jaroslaw Hampel och landslagsmannen Dominik Kubera. Att Anders gärna jobbar med polacker är ingen hemlighet.

- Annons -

– Polackerna är jättebra att ha att göra med. Dessutom är i stort sett alla från samma klubb, Lublin. Polska förare är väldigt professionella och lätta att jobba med. Dom kommer med sina team, där det är ordning och reda. Det är aldrig några problem, förutom när det är måndagsmatcher i Polen.

Vad är nyckeln för att ta sig vidare till semifinal?

– Att alla bidrar, avslutar Anders Fröjd.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna