- Annons -

Peter Jansson inför slutspelet: ”Väldigt snällt sagt”

Peter Jansson och hans Rospiggarna gör sig redo att ta sig an Piraterna. Det ser ut att bli en jämn duell lagen emellan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna lyckades till slut ta sig till slutspelet, efter att ha gjort det blev de valda av Piraterna som slutade på en tredjeplats i grundserien. När lagen möttes i grundserien slutade båda matcherna 46–44 till Rospiggarna. Det ser där med ut som att det kan bli en riktigt jämn kvartsfinalserie.

– Vi har kört två väldigt tuffa matcher mot Piraterna, det visar hur jämnt det är mellan lagen. Sen saknade de någon förare då och vi saknade även någon. Över två matcher så skiljde det fyra poäng mellan lagen, det kommer bli jämnt och tufft. Piraterna är precis som vi i våra bästa stunder en riktig lagmaskin. Det gäller att man tar ödmjukt på uppgiften och är laddad till tänderna, säger Peter Jansson.

Vad blir det som kommer avgöra?

- Annons -

– Jag hoppas att jag kan svara jämnheten i vårt lag, tvvärr så kommer vi köra Riders för Huckenbeck som har hjärnskakning. Men om alla sex förare kan hitta rätt så blir vi svårtstoppade. Jag vill inte låta kaxig men vi har inget dåligt lag. Före säsongen var det många som tippade oss sist, jag kunde inte förstå varför. Det ska bli kul att starta det här slutspelet.

Daniel Davidsson sa när vi pratade med honom inför matchen att han tror att Rospiggarna hade kunnat sluta topp två i grundserien om man hade kört med tisdagens lag hela året.

– Det var väldigt snällt sagt, möjligheten finns absolut, så är det. Vi har haft fokus på att dra in varenda krona vi kan för att kunna betala av lite skulder. Killarna har varit införstådda i det. Vi har gjort en väldigt bra säsong sett till ekonomin, vi lär fortsätta tänka sunt inför nästa år. Vi ska även fortsätta att ha ett bra speedwaylag. Det känns som att som att styrelsen börjar sätta sig, vi har fått in yngre förmågor och vi har ett bra tänk.

Att lagens hemmabanor påminner om varandra i formen är ingenting som Peter tycker har någon större betydelse. Däremot så har man förare i laget som trivs bra i Motala.

- Annons -

– Du åker dem på två helt olika sätt. Men det är klart att våra förare trivs väldigt bra även i Motala. Lindbäck, Iversen, Huckenbeck och Palovaara har ju alla representerat Piraterna. Så det är bra för oss, men det gäller att man har sin dag. Har man usel dag så kan man förlora med 20 poäng, det känns som en bra styrka att vi slagit dem i båda matcherna i år, avslutar Peter Jansson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna