- Annons -

Dagen vi väntat på är här – idag kan vi få vår första världsmästare på 18 år

För 18 år sedan höjde Tony Rickardsson VM-pokalen mot himlen en sista gång. Det är det senaste individuella VM-guldet för Sverige. Under lördagen kan det vara dags igen.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Tony Rickardsson blev världsmästare sex gånger. Det sista guldet kom 2005, sedan dess har Sverige upplevt en 18 år lång väntan på en ny svensk världsmästare. Andreas Jonsson har den bästa placeringen sedan Rickardsson avslutade karriären. Det genom ett silver år 2011. Den placeringen kan vi vara ganska, för att inte säga 100 procent säkra på att det tangeras av Lindgren ikväll.

Det finns till och med en rimlig chans att vi kan få en svensk världsmästare ikväll. Efter en bra säsong och med en hel del flyt när Zmarzlik diskades för två veckor sedan i Vojens så är Lindgren i ett läge där ett VM-guld inte är omöjligt.

Det skiljer sex poäng mellan förarna inför kvällen, med det ”nya” poängsystemet innebär det att Lindgren skulle behöva vinna tävlingen och Zmarzlik skulle behöva sluta fyra. Då blir det ett skiljeheat om VM-guldet. Vinner Lindgren och Zmarzlik slutar femma så är saken klar. Då har vi en svensk världsmästare utan att vi behöver något skiljeheat.

Det känns absolut görbart, jag skulle ljuga om jag inte sa att jag tror Zmarzlik klarar det men man vet aldrig. Jag känner att Lindgren kan klara det, han är en sådan förare som kan plocka fram det lilla extra när det behövs som mest. Å andra sidan är Zmarzlik likadan, också grym när det gäller.

- Annons -

Det här kan bli en riktig rysare, jag hoppas att det lever hela vägen in till finalen. Vi har en mycket häftig kväll framför oss.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna