- Annons -

Dackarna storfavoriter mot Lejonen: “Kommer bli 30 spännande heat”

Under gårdagskvällen kommunicerades vilka matcherna i kvartsfinalerna blir. Dackarna möter Lejonen och Rospiggarna möter Vetlanda. Jag kommer gå igenom båda kvartsfinalerna, vi börjar med Dackarna mot Lejonen.

- Annons -

Dackarna slutade trea i grundserien, det gör att de fick välja motståndare i kvartsfinalen. Valet föll på smålandsrivalen Lejonen. Dackarna har gjort en mycket bra säsong, de har ett extremt starkt lag när alla är med. Man har tre GP-förare som är minst sagt skräckinjagande. De är inte lika skräckinjagande på plats nummer sex. Men vad gör det när man har en så stark 1-5?

Tai Woffinden är en av Dackarnas viktiga stjärnförare

Lejonen inledde säsongen starkt. Därefter har Anders Fröjd och Mikael Holmstrand stundtals fått se sitt lag falla samman. Man har på pappret ett väldigt jämnt lag. Problemet som jag ser det är att det alltid är någon som faller ur. Ska man ha någon chans mot Dackarna måste alla ha en bra dag på jobbet, annars kan Gislavedslagets säsong vara slut om knappt två veckor.

Utöver att alla i Lejonen måste ha en bra dag för att det ska bli jämnt så finns det en annan nyckel för Lejonen. Nämligen hemmabanan i Gislaved. Historiskt sett är Lejonen starka på hemmaplan. Kan man få med sig en ledning därifrån kan man överraska.

Mitt tips är att Dackarna slår ut rivalen från Gislaved. På pappret är man det starkare laget. Speedway körs som bekant inte på pappret. Det kommer bli 30 spännande heat där båda lagen kommer göra allt för att nå en semifinal.

- Annons -
Kan Robert Lambert och hans Lejonen ta sig vidare till semifinal?

Dackarna har som sagt tre GP-stjärnor, de har även Jacob Thorssell och Luke Becker. Fem förare som inte är lätta att slå. Lejonen å sin sida har starkare reserver jämfört med Dackarna, där kan man möjligtvis plocka in några poäng. En bra dag vinner Lejonen, men pressen är helt klart på Mållillalaget. Oavsett vilka som åker ur kommer nog besvikelsen vara stor, det här är två lag som definitivt satsar på att gå längre än till kvartsfinal.

Dackarna valde att börja i Gislaved. Kvartsfinal 1 körs således 14 september i Gislaved, returen körs 21 september i Målilla. Äntligen börjar slutspelet!
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Speedwayfans.se är en gratissida. Jag skulle dock uppskatta om återkommande läsare vill swisha en tia i månaden som en frivillig läsaravgift för att stötta arbetet med sidan. Det hjälper mig mycket i mitt arbete. Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna