- Annons -

Är han den bästa någonsin?

Bartosz Zmarzlik har de senaste säsongerna varit outstanding i både Sverige och Polen. Han har dessutom två raka världsmästartitlar och frågan måste ställas, är han den bästa någonsin?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Zmarzlik flyger fram i Polen, det är helt makalöst att se hur överlägsen han är. Man blir helt chockad om någon slår honom och det är det ju knappt någon som gjort denna säsong. På de första fyra matcherna i Polen har Zmarzlik ett snitt på 2.905. Dessutom är han obesegrad på hemmaplan. Det är bara två heat denna säsong som Zmarzlik har haft en motståndare före sig i mål. Jag har svårt att påminna mig om någon förare som var så här extremt överlägsen.

Om vi tittar på GP-serien så har den blott 25-årige polacken redan hunnit vinna VM guld två gånger. Jag vill påstå att det blir ett tredje raka i år om Zmarzlik får vara fri från skador. Han är en fantastisk förare och också väldigt bra på att undvika skador. Fortsätter Zmarzlik så här kommer han nog innan karriären är över ha slagit Maugers och Rickardssons rekord i antal VM guld. 

Det är kul tycker jag att vi om några veckor kommer få se denna stjärnförare på svensk mark igen. Huruvida han är bäst någonsin eller inte vågar jag inte svara på. Vad jag däremot vågar säga är att han just nu är extremt överlägsen och den bästa jag sett på många år.
Adam Holman
foto: Martina Ståhl

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna