- Annons -

Peter Johansson inför första kvartsfinalen: “Vi vet vad vi gjorde för fel”

Slutspelet är äntligen här. Plats tre till sju i Bauhausligans grundserie avgjordes i en spännande sista omgång, där Piraterna till slut besegrade Indianerna och kom trea i tabellen. När Piraterna valde att ta sig an Rospiggarna i kvartsfinal, blev det Lejonen kvar till Indianerna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Faktum är att Indianerna inför sista omgången hade tredjeplatsen i sin hand. Eftersom man redan säkrat sin slutspelsplats valde man dock att låta sina australiensiska toppförare Max Fricke och Jason Doyle vila, samtidigt som Szymon Wozniak ådrog sig en skada i Polen två dagar innan mötet. Med tanke på att Piraterna till slut vann matchen med två poäng, vilket räckte till att passera Indianerna i kampen om tredje plats, hade en av dessa tre förare i laget med stor sannolikhet räckt för att knipa tredjeplatsen i serien.

– Wozniak var inte ett alternativ, han var skadad och kunde inte köra, inleder Indianernas lagledare Peter Johansson sin förklaring till laguttagningen i den sista omgången.

– Hans fokus var att kunna köra på lördagen. Med honom i laget hade det varit en helt annan match, då hade det varit klart vid 23. Vi hade varit i ledning, så som det tedde sig. Han skulle ju varit med. Att Fricke inte åkte var inte heller något alternativ. Han hade redan gjort fler matcher än vi hade kunnat kräva av honom. Samma sak med Doyle. Han hade fått ledigt enligt överenskommelse sedan innan, om vi var klara för slutspel. Vi skulle haft ett slagkraftigt lag med alla tänkta.

Den fjärdeplats i grundserien som Indianerna istället slutade på, innebar att man valde på vilken bana dubbelmötet skulle starta. Valet föll på Kumla.

- Annons -

– Vi har haft ett möte med alla förare som är inblandade i slutspelet och kommit fram till att det här är det som gynnar oss bäst.

Vad tänker du om Lejonen som motståndare?

– Det är ett lag som har underpresterat tabellmässigt, men det beror ju på skador och tillgänglighet på förare, säger Peter och fortsätter med att kommentera Indianernas två förlustmatcher mot Lejonen i grundserien.

– Vi har ju mött Lejonen när dom haft sitt i princip starkaste lag. Vi vet också vad anledningarna (till förlusterna) är, vad vi ska göra bättre. Vi hade en tuff bortamatch och vi vet vad vi gjorde för fel från början. Från paus såg det helt annorlunda ut. Till hemmamatchen hade Wozniak fortfarande sin första skada, med sprickan i bröstbenet som påverkade hans åkning väldigt mycket. Det var viktiga poäng som försvann där.

- Annons -

Peter Johansson har en tydlig bild av vad som kommer krävas för att ta sig vidare till semifinalen om två veckor.

– Det är det klassiska, egentligen. Alla lagdelar behöver fungera och samarbeta, både på och utanför banan. Vi vet att vi möter ett absolut toppmotstånd, så det handlar om att vi måste vara bättre och göra dom dåliga. Det räcker med att vi vinner totalen med en poäng, så går vi vidare, avslutar Peter Johansson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna