- Annons -

Woffinden och Laguta kanske kan pusta ut – testades aldrig efter tävlingen

Det framkom i samband med finalen mellan Wroclaw och Lublin att Tai Woffinden och Artem Laguta fått lokalbedövning inför tävlingen. Frågan var om det hade gått rätt till?

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Tai Woffinden körde söndagens tävling med en bruten hand, klubbens president berättade i en intervju med Canal+ att man gett både honom och Artem Laguta en ”blockad” för att kunna köra tävlingen.

Det uttalandet fick den polska antidopningsbyrån POLADA att få upp ögongen för fallet. Att använda glukokortikoider som är det vanligaste sättet att genomföra en ”blockad” på är dopingklassat. Det gjorde att en utredning startades.

Nu verkar det dock som att förare och klubb kan pusta ut, enligt Sportowefakty testades aldrig Laguta eller Woffinden i samband med tävlingen. Däremot så testades de två bästa poängplockarna i respektive lag.

Helt avgjort är det dock inte, vi ska komma ihåg att Maksym Drabik dömdes utan ett positivt test. I övrigt vill jag inte spekulera i likheter mellan de olika fallen, men det är värt att nämna att det fortfarande går att dömas utan positivt test.

- Annons -

Vi lär få skäl att återkomma till det. Även om mycket pekar på att man inte kommer längre i det här fallet.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna