- Annons -

Efter behandlingen av Woffinden och Laguta – Wroclaw granskas för doping

Tai Woffinden och Artem Laguta körde båda skadade i den andra finalen i Polen. Nu är frågan om allt gått rätt till ?

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Tai Woffinden bröt handen i Cardiffs Grand Prix, han gjorde ett uppehåll på tre veckor innan han under söndagen körde i Polen igen.

Artem Laguta dras även han med en skada, han har en skada i axeln och handen.

Trots det körde båda förarna den avgörande finalen. Klubbpresidenten Andrzej Rusko uppger i Canal + att man använt en ”blockad” på båda förarna. Det ska handla om lokalbedövning.

Under måndagen rapporterade Interia.Pl att Wroclaw kommer granskas av antidopningsbyrån POLADA.

- Annons -

– Användningen av glukokortikoider det vill säga substanser för behandling av skador, brukar kallas blockad. De görs genom injektion och oftast injiceras lederna. Det här är en grupp av ämnen vars användning i denna form är förbjuden under idrottstävlingar, sa Michał Rynkowski, chef för den polska antidopningsbyrån.

Wroclaws kommunikationsansvarige Adrian Skubis är inte orolig över granskningen.

– Jag kan bekräfta att POLADA bad om medicinsk dokumentation och det kommer vi givetvis tillhandahålla. Allt kommer levereras till POLADA på det planerade datumet. Vi har sju dagar på oss. Jag antar att det här kommer vara slutet på saken. Vi är lugna, säger Adrian Skubis.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna