- Annons -spot_img

Victor Palovaara “Jag känner att dem satsar på mig”

Victor Palovaara trivs på banan i Gislaved och är nöjd med gårdagens tävling i Garageportexperten cup. Han upplever även att Vetlanda verkligen satsar på honom och att han har utvecklats sedan han bytte till Vetlanda. I framtiden vill han åka GP kval och siktar i år på att komma på pallen på SM.

- Annons - ad

Victor hade en bra tävling i Gislaved, han berättar att banan i Gislaved passar honom bra och  att han är nöjd.
– Jag tycker det var en bra tävling och banan passade mig bra. Det var mycket material och jag gillar när man måste tänka mycket när man kör. Jag hade lite sämre starter än vanligt och fick träna på att köra om så det var bra, säger Victor Palovaara.

Han är nöjd med säsongsinledningen och upplever att utvecklingen går framåt.
– Det har gått som förväntat, jag tycker att jag tar steg hela tiden. Jag jobbar hårt, framförallt med att bli bättre på att köra om. Det har varit min svaghet hela tiden och jag vill bli bättre på det. Tar jag starten är jag snabb så jag måste lära mig att åka bakifrån.

Målet med säsongen är att lyckas på Individuella SM och vara en stabil poängplockare i Bauhausligan.
– Jag ska komma på pallen på SM och vara en bra poängplockare i Bauhausligan. Jag vill även lyckas ta en plats i Polen till nästa säsong. På sikt vill jag åka GP kval och EM kval, det är någonting jag jobbar för. Det är små steg hela tiden men en dag ska jag vara där.

Victor är nöjd med flytten till Vetlanda och han upplever att de satsar på honom och ger honom förtroende.
– Det känns som att jag får bra förtroende och jag får åka alla matcher. Tidigare i min karriär har jag upplevt att jag tagit bra med poäng men inte fått åka året efter fast jag haft en bra säsong. Jag upplever en trygghet i Vetlanda som känns jättebra. Jag vill åka matcher och åker gärna för lite mindre betalt bara jag får åka. Är de schyssta mot mig är jag schysst tillbaka.

Den här säsongen kommer Victor köra för Vetlanda i Bauhausligan och Valsarna i Allsvenskan. Det är inte aktuellt att köra i England i år.
– Jag tackade nej till England. Det kommer nog bli svårt att ta sig dit i år med flyg och alla coronatest och så. Jag fokuserar på Sverige i år. Min flickvän är från Glasgow men ska flytta till Sverige i sommar. Så jag tror det blir bra att göra så här i år, avlsutar Victor Palovaara.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna