- Annons -

Västervik var nära att få med stjärnan: ”Försökte ge ett positivt besked”

Under tisdagskvällen är det dags för den första SM-finalen. Den körs i Västervik mellan Västervik och Dackarna.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Årets SM-final har förutsättningar att bli riktigt bra. Det blir ett klassiskt rivalmöte till lika derby. Morgan Andersson berättar om känslan inför kvällen.

– Det hade ju varit bättre om vi hade med oss Woffinden, men nu är det som det är. Vi kommer att köra riders för honom, vi behöver upp på högsta nivån om vi ska få med oss lite pluspoäng, säger Morgan Andersson.

Lagledaren förklarar varför inte Mikkel Michelsen som har bra form just nu finns med i laguppställningen.

- Annons -

– Michelsen har åkt mer för oss i grundserien än vad vi hade sagt från början. Han har hela tiden deklarerat att september är tuff för honom. Han har danska finalen på onsdag och den avgörande EM-deltävlingen till helgen. Vi hade ju planerat att Tai och Fredrik skulle åka för oss i slutspelet. Eventuellt skulle Michelsen kunna vara med någon gång.

Det är mycket skador samtidigt just nu. Västervik har ett gäng förare som hade varit tillgängliga. Om det inte vore för att de var skadade.

– De som hade kunnat hjälpa oss är ju också skadade, Thomsen hade ju hoppat in, men han har går ju med gips. Jack Holder har försökt att ge ett positivt besked, men handen svullnar upp. Han behöver ha tid mellan tävlingarna. Det var inte långt borta, men tyvärr fick vi blåsa av det i söndagskväll.

Jack Holder vara nära att kunna köra. Foto: Erik Kruse

– Tobiasz Musielak var också lite aktuell, men nu har ju han brutit benet. Det finns ingenting som gör oss starkare till hemmamatchen, fortsätter han.

- Annons -

Vad blir viktigt för att ni ska få med er ett bra resultat?

– Det gäller att vi kommer ut bra, vi ska inte behöva jaga. Vi ska ta taktpinnen från heat 1. När vi mötte Dackarna hemma för inte allt för länge sedan, då hade de ju samma lag så när som på Janowski. Då vann vi med åtta poäng. Janowski tappade en poäng och höll dem kvar i matchen. Jag tror att vi ska kunna bjuda upp till en bra match om alla gör sitt jobb. Deras bästa förare på den här banan är inte med.

En bra start blir viktigt för Västervik. Foto: Erik Kruse

Årets final blir Västerviks första sedan 2007, det är hårt tryck på biljettförsäljningen.

– Det kommer inte hänga på att vi inte har publikstödet, vi ska försöka hitta på någonting. Vi har överraskat tidigare, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna