- Annons -

Mikael Teurnberg inför finalen: ”Alla vaknar till”

Under tisdagskvällen är det dags för den första SM-finalen mellan Västervik och Dackarna. Det är dags för årets höjdpunkt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter en bra gundserie där man slutade på en andraplats så slog Dackarna ut Lejonen i semifinal. Nu väntar Västervik i finalen.

– Det är lite speciellt när det är SM-final, det är ju det här man har tänkt på hela säsongen. Sedan pressträffen i Linköping så har man hoppats att man ska gå hela vägen. Det var väl ingen som tippade att vi skulle åka final, då känns det extra bra. Säsongen har gått precis som vi hoppats på. Nu är alla blickar på den här finalen och det känns väldigt bra, säger Mikael Teurnberg.

Hur ser du på matcherna mot Västervik?

- Annons -

– Det kommer bli två tuffa matcher, vi har allting att vinna känns det som. Man ska ha lite flyt för att ta sig hela vägen, det kommer nog vara små marginaler som avgör. Det är två bra lag, Västervik har gått som tåget. De har 22 raka hemmasegrar, jag har respekt för laget men vi ska göra vad vi kan för att försöka störa dem.

Maciej Janowski är skadad, klubben har därför valt att ta in Leon Madsen till finalmatcherna. Madsen som för övrigt vann lördagens Grand Prix i Vojens.

– Janowski har ju kört många år i klubben, så det är ju synd att han inte får vara med och köra en SM-final. Men nu är han ju skadad. Vi försökte agera, vi ville inte åka riders i två finaler. Det fanns inte så många lediga, jag började sondera terrängen och hittade Leon Madsen.

Leon Madsen kommer in som ersättare. Foto: Erik Kruse

Vad kommer bli avgörande för att lyckas ta hem SM-guldet?

- Annons -

– Det kommer krävas en laginsats, alla behöver vara med och ta poäng. Det gäller att leverera i båda matcherna och försöka få en bra start. Vi ska göra allt vi kan.

Teurnberg har två SM-guld som ledare. Ett med Rospiggarna och ett med Dackarna. Finaler är någonting speciellt, allting blir lite större.

– Det blir min tredje final som ledare, sen har jag kört en 3-4 finaler. Det är speciellt, det är då media och alla vaknar till. Jag skulle gärna vilja få ett till SM-guld med Dackarna. Men det finns ju ett motståndarlag med, avslutar Mikael Terunberg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna