- Annons -

Vanliga missuppfattningen kring regeln – här är det som gäller

När Smederna gick ut med att Michael Jepsen Jensen förlänger med klubben förkunnades att han behöver köra 12 heat för att få åka slutspelet. Det är ett vanligt missförstånd.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

”Jepsen Jensen kommer ha en annan typ av roll i lagbygget 2024. Tanken är att han ska köra de tolv heat som krävs för att kunna vara med i ett eventuellt slutspel i övrigt är det i dagsläget oklart hur mycket vi får se ”MJJ” i Smedernas färger under året.”, skrev klubben på sin hemsida under gårdagen.

Svemos Mikael Karlsson förtydligar vad som gäller kring regeln.

”En förare som är inskriven i grundtruppen 28 februari och är kvar i truppen hela tiden behöver ej köra 12 heat innan slutspelet för att delta. Alla förare som kommer in via transferkort måste köra 12 heat, oavsett om de fanns i truppen från 28 februari och skrevs ut”, skriver Mikael Karlsson i ett meddelande.

- Annons -

Det här är ett vanligt missförstånd som många inom sporten inte riktigt har koll på, så även jag. Det måste jag ärligt erkänna. Jag reagerade först inte alls på Smedernas inlägg.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna