- Annons -

Vaculik uppfyllde en dröm i Cardiff: ”Var alltid något speciellt”

När Cardiffs Grand Prix avgjordes under lördagen stod Martin Vaculik överst på pallen. På en bana som han hyllar stort uppfyllde han en dröm han haft länge.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Cardiffs Grand Prix är alltid en härlig tävling, det är prestigefyllt och bra stämning. Ett stort frågetecken inför årets tävling var hur banan skulle vara, den var nämligen inte alls bra förra året.

Årets bana var mycket bättre, vi fick se bra racing och en jämn tävling där alla slog alla. Efter att ha fått välja bana sist i finalen blev det till slut Martin Vaculik som fick jubla och stå överst på pallen.

Foto: Erik Kruse

Att vinna den här deltävlingen har varit en dröm länge.

- Annons -

– Det var bra, det är en fantastisk känsla. Att vinna i Cardiff har varit en dröm sedan jag var liten. Jag minns när jag satt och tittade på GP-tävlingar som liten, Cardiffs Grand Prix var alltid någonting speciellt. Idag gick en dröm i uppfyllelse och jag är väldigt glad, säger Martin Vaculik.

Banan var enligt honom inte bara bättre än förra året, enligt Vaculik var det den bästa banan som varit under alla de år som han har varit där.

– Årets bana var den bästa jag varit med om i Cardiff, jag har varit här många gånger, men den har aldrig varit så här bra. Åskådarna fick se bra speedway idag. Vad tycker du själv var det bra racing?

Svaret på frågan är ja, det var mycket bra och underhållande tycker jag.

- Annons -

– Jag är väldigt glad över att det blev en så bra bana. De som är ansvariga för banan har gjort ett väldigt bra jobb, fortsätter han.

Tävlingen gick inte spikrakt, efter en okej start i de första tre heaten kom en nolla som kunde ställa till det för honom. Han tog sig dock i kragen och hittade en väg till semifinalen och finalen.

– Det gick lite upp och ner för mig. Jag började med att ta tre raka tvåor, sen nollade jag i mitt fjärde heat. Då kände jag mig lite stressad, lyckligtvis så vann jag mitt femte heat. Sen tog jag mig hela vägen till finalen och lyckades vinna.

Till slut fick vaculik jubla, även om han inte hade en spikrak kväll. Foto: Erik Kruse

För två veckor sedan säkrade Vaculik sin plats i nästa års Grand Prix då han slutade tvåa i GP-challenge i Gislaved. I Grand Prix-serien har han presterat på en bra nivå, det gör att han nu har goda chanser att ta sin första GP-medalj. Årets säsong är han nöjd med så här långt.

– Det har gått ganska bra, jag ligger trea och det är jag riktigt nöjd med. Nu ska jag förtsätta att kämpa för medalj resten av säsongen, avslutar en nöjd Martin Vaculik.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna