- Annons -

Efter pallplatsen – oklart när Jack Holder kör igen: ”Vem bryr sig?”

Jack Holder körde Cardiffs Grand Prix med stor smärta. Han var tillbaka efter att ha brutit handleden, trots smärtan lyckades han bra. Nu är frågan när han kör igen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Speedwayförare är tuffa, det vet vi vid det här laget. Trots att det bara har gått en månad sedan Jack Holder skadade sig i Wroclaw så var han tillbaka under lördagen. Även om han hade väldigt ont så lyckades han sluta på en andraplats i tävlingen.

– Det var väldigt tufft för mig, jag hade väldigt ont. När man står på pallen så är det värt det, men jag kommer ha ont imorgon, konstaterar Jack Holder.

I sitt första heat så gick australiensaren omkull i en situation med Fredrik Lindgren. Om Fredriks körning i det läget finns det inte så mycket att säga.

- Annons -

– Han flyttade ut mig, det var bra gjort av honom. Jag landade på min hand, jag försökte få undan handen men det är inte så lätt. Jag studsade tillbaka på ett bra sätt, jag körde igenom smärtan och här är vi nu.

Jack Holder var snabb trots skadan. Foto: Erik Kruse

Hur svårt är det att köra när man är halvskadad?

– Det är svårt, riktigt svårt. När man är framme vid starten tänker man inte på det men så fort man kör över mållinjen så kommer det tillbaka. Det blir värre ju mer jag kör.

– Jag ska bara åka hem och och ta det lugnt nu, fortsätter han.

- Annons -

När nästa tävling för hans del blir är han måttligt intresserad av att diskutera. Vi får helt enkelt vänta och se.

– Jag vet inte, vem bryr sig? Nu ska jag bara ta hand om mig själv så får jag se när jag kör igen.

Banan var en stor snackis inför, förra året var den som ni vet inte alls så bra som den brukar vara. Den var till och med ganska dålig och snudd på farlig. I år var det en annan historia.

 – Den var bra, det blev lite ojämnt under tävlingens gång, men totalt sett så var den riktigt bra.

Chris Holder var med Jack i depån under kvällen. Foto: Erik Kruse

I depån hade Jack med sig sin storebror Chris Holder som både blev världsmästare och vann Cardiffs Grand Prix 2012. Att ha med sig honom är naturligtvis ett bra stöd.

– Det är fantastiskt, han är en bra hjälp. Han hjälper mig att lugna ner mig och han muntrar upp mig. Han har varit här och gjort det jag gör nu många gånger förut.

Efter att ha slutat tvåa i både Warszawa och nu även i Cardiff så är frågan om karriärens första GP-vinst nu närmar sig för australiensaren.

– Det känner jag, 100 procent, avslutar Jack Holder.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna