- Annons -

Två fantastiska dagar stängde den svenska säsongen – än finns det hopp

Årets SM-finaler blev två riktigt lyckade evenemang. Det är inte kört, än finns det hopp.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Speedwaysporten har det kämpigt, såväl när det gäller nyrekrytering av förare som publik. Framtiden ser på många sätt mörk ut, men det finns trots det ljusglimtar.

Årets SM-finaler mellan Dackarna och Västervik är ett exempel på det. 12 332 åskådare såg sammanlagt de båda finalerna, det är en mycket bra siffra. Det ger hopp inför framtiden.

Evenemangsmässigt var det även där två bra dagar. Speedwayen i Västervik var helt fantastisk, det var den bästa tävlingen jag sett på bra länge. Naturligtivs oerhört lägligt med tanke på att det var så mycket publik på plats.

- Annons -
Det var härlig inramning på finalmatcherna. Foto:Erik Kruse

I Målilla var det kanske inte den bästa speedwayen jag har sett. Det var inte dåligt, det var några fina heat. Det blev fantastisk underhållning med tanke på att det var så jämnt och spännande in i det sista. Det gjorde att även den andra finalen blev mycket bra. Positivt med arrangemanget var även att tävlingen flöt på snabbt. Det är viktigt att den stora publiken får se speedway, inte traktorer till förbannelse.

En annan sak som var härlig att se var hur publiken levde sig in. Inför avgörandet klappade publiken takten likt en ritual inför ett höjd eller längdhopp. Det var härligt att se.

Det här blev två bra dagar för sporten, vi kan konstatera att sporten ännu inte är död. Att det 2023 finns 6377 respektive 5955 åskådare som vill se på vår sport på plats ska vi vara glada för.

Mycket av jobbet ligger framför oss, men att det fortfarande finns stort intresse när det väl ska avgöras är åtminstone en förutsättning för att bevara och utöka intresset.

Filip Hjelmland: ”Det är helt sjukt”
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna