- Annons -

Filip Hjelmland: ”Det är helt sjukt”

Igår tog Dackarna sitt sjunde SM-guld inför strorpublik i Målilla när Västervik besegrades med 46-44 i den andra finalmatchen, totalt med 93-87. Efter matchen är det såklart en väldigt glad Filip Hjelmland vi träffar på innerplan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna hade inför gårdagens match med sig en ledning på fyra poäng och man ledde stora delar av matchen under tisdagskvällen på hemmaplan. Men Västervik stretade emot, hade ledningen i matchen efter heat elva och inför nomineringen var det lika 39-39. Väl där kunde Dackarna avgöra och ta hem guldet.

– Alla i laget kliver fram och vi vinner som ett lag idag och det är så galet grymt, säger Filip Hjelmland om matchen.

– Det är tuffa heat hela tiden och det är så små marginaler. Jag krigar på och fajtas hela kvällen tycker jag men får stolpe ut. Jag hamnar lite på mellis i mina två sista heat, ett okej första heat men sedan får jag så mycket sprut på mig men jag gör allt jag kan idag, fortsätter Filip Hjelmland.

- Annons -
Dubbla lagguld i Sverige för 25-årige Filip Hjelmland i år. Foto: Erik Kruse

Det har minst sagt varit en lyckad vecka för den 25-årige Mariannelundsonen. Guld i Allsvenskan med Njudungarna för mindre än en vecka sedan och nu guld med moderklubben Dackarna knappa veckan senare. Något som Filip är oerhört stolt över att få vara med om.

– Det är helt sjukt egentligen, det är underbart. Jag vet inte hur många som har gjort det tidigare men det kan inte vara så många.

Att dessa två guld togs med just Dackarna och Njudungarna är extra speciellt för Filip Hjelmland som har en stark koppling till bägge lagen.

– Det är dem två klubbarna som har varit närmast hjärtat hela min speedwaykarriär. Så att få göra det med dem klubbarna samma säsong är så underbart, avslutar en leende Filip Hjelmland.

Stefan Andersson Skill om kritiserade domslutet: ”Kan inte gå på det”
- Annons -

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna