- Annons -

Hemligt företag går in och räddar Smederna: ”Inte för att promota sig själva”

Smedernas ekonomiska bekymmer ser ut att vara lösta, ett hemligt företag går in och räddar klubben.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Smederna gick i år back med 1.5 miljon kronor. Det har gjort så att klubben släpar med löner till förarna. Nu går ett företag som vill vara anonymt in och hjälper klubben. Klubben får de pengar som de ligger back för den gångna säsongen.

– Vi har ett företag, vi vill inte gå ut med vilket det är ännu, som kommer att hjälpa oss för att vi ska få in pengarna som saknas för att täcka året. Förhoppningsvis kommer vi redan den här veckan att kunna lösa mycket betalningar, säger ordförande Tobias Spångberg till Eskilstuna Kuriren.

Det finns en anledning till att man väljer att inte gå ut med namnet på det företag som hjälper till.

- Annons -

– Företaget i fråga gör inte det här för att promota sig själva, de gör det för att hjälpa Smederna och därför vill de inte sprida det på något sätt.

Spångberg berättar för tidningen att motprestationen blir att klubben betalar tillbaka pengarna under många år. Det blir med andra ord ett typ av lån.

 – Det känns jättebra att vi kan lösa det som det blir nu. Då har vi fortfarande full rådighet, till 100 procent, över våra anläggningstillgångar. Det känns riktigt bra faktiskt. Nu kommer vi framåt och kan städa undan det som varit. Sedan får vi forma till det så det blir ett bättre ekonomiskt år 2024.

Förarbudgeten kommer fortsatt sänkas med 30%.

Två fantastiska dagar stängde den svenska säsongen – än finns det hopp
- Annons -Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna