- Annons -

Tuff bortamatch väntar för regerande mästarna: ” Vi är starka på bortaplan”

Den andra omgången i Bauhausligan körs under tisdagskvällen. I Kumla ställs Indianerna mot Dackarna i en match som på förhand känns väldigt oviss.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Båda lagen vann sina premiärer för en vecka sedan. För Dackarna blev det en något oväntat storseger på hemmaplan mot Piraterna. Ikväll väntar en tuff bortamatch mot Indianerna som vann borta mot Smederna i premiären.

– De vann premiären i Eskilstuna och har ett bra lag. Samtidigt är vi starka på bortaplan, och även om vi har några förare med lite småskavanker så siktar vi givetvis på seger, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till Dagens Hultsfred.

I Dackarna finns i kvällens match en debutant som gör sin första match i Sverige, nämligen 30-årige australiensaren Ryan Douglas. Men med hög kapacitet och god form ska han kunna göra en bra match även om det är nytt för honom enligt Dackarnas lagledare.

- Annons -

– Det blir väldigt speciellt så klart, ett nytt land och banor han aldrig tidigare har kört på. Det gäller för oss ledare och lagkamrater att finnas där och stötta, hjälpa till och förmedla. Ryan har tittat många filmer från banan i Kumla och det hjälper en hel del.

– Ryan har både hög kapacitet och bra form. Han har kört jättebra i år med tvåsiffrigt i de flesta matcherna för både Poznan i Polen och i Leicester i England, och han ligger högt upp i snittlistorna. Samtidigt får vi inte ha några krav på honom när allt är nytt, utan nu gäller det att få åka och komma in det. Men det är väldigt kul att få slussa in en helt ny förare i svensk speedway.

Laguppställningar:
Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzysztof Buczkowski
3. Patryk Dudek
4. Bartlomiej Kowalski
5. Gleb Chugunov
6. Johannes Stark
7. Jonatan Grahn

Dackarna
1. Timo Lahti
2. Daniel Bewley
3. Rasmus Jensen
4. Ryan Douglas
5. Andzejs Lebedevs
6. Noel Wahlqvist
7. Filip Hjelmland

Vargarna kör Riders igen – därför saknas viktiga förarna
- Annons -

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna