- Annons -

Tai Woffinden inför premiären: ”Är lite som Vetlanda”

Under lördagskvällen är det dags att dra igång årets GP-serie. Det görs i Kroatien och en som är laddad är Tai Woffinden.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tai Woffinden har sökt efter den där riktigt heta GP-formen de senaste säsongerna. Tanken är att han ska göra det i år. Han ger sin syn på premiären som väntar ikväll.

– Jag ser fram emot de, jag avslutade förra året ganska bra innan jag tyvärr skadade mig. Jag ser fram emot att hålla den formen vid liv genom att lyckas bra i de första GP-tävlingarna här, säger Tai Woffinden till Speedwayfans.se.

Har du gjort några stora förändringar inför årets säsong?

- Annons -

– Jag skulle inte säga att jag gjort några större förändringar, jag har gjort några små förändringar. Det har känts bra så här långt.

Banan i Kroatien påminner en del om en bana som Tai har gjort många varv på. I alla fall så är de lika sett till banmaterial.

– Jag har inte tittat på den än, men det är normalt en ganska sandig bana. Den är lite som ett mini Vetlanda, ungefär samma sandiga material. Det är en bra liten racingbana.

Foto: Erik Kruse

Hur ser du på starten av årets säsong?

- Annons -

– Det har gått ganska bra. I Polen har mina poäng gått lite upp och ner, men det har att göra med hur banorna har varit preparerade. Igår körde jag på en bana med bra material i mina två första heat, efter det hade de för mycket vatten på banan. Vi har inte haft några bortamatcher så här långt, de senaste 4-5 åren har mitt bortasnitt varit mycket högre än mitt hemmasnitt. Jag ser fram emot resten av säsongen, i England går det väldigt bra.

Alldeles strax är det dags för träning, eller kval som det egentligen är någonting som avgör vilken ordning man får välja startbana.

– Det är viktigt, man behöver få med sig ett bra resultat för att få välja bana tidigt, avslutar Tai Woffinden.

Nedan kan ni följa tävlingen och träningen i text.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna