- Annons -

Som att ge Messi försprång i skytteligan för ett snyggt mål på träning

Jag kan inte säga att det nya systemet som kommer användas i två GP-tävlingar enbart är dåligt, men det riskerar att bli parodi.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tidskval är inte det mest upphetsande, även om jag har förstått att träningen är viktig för förarna. Även om det sliter mycket på banan, vilket inte är bra. Tidskvalet är även bra eftersom att det är mer rättvist än att lotta startnummer, VM ska inte avgöras på grund av lottning.

Så långt allt gott, tidskvalet har vi fått vänja oss vid oavsett om man gillar det eller inte.

Nu ändrar GP-serien upplägget till Cardiffs Grand Prix och Warszawas Grand Prix. I de tävlingarna kommer mästerskapspoäng ligga i potten till de som lyckas bäst i träningen. Hypotetiskt skulle VM med andra ord kunna avgöras till den som lyckas bäst på träningen i Warszawa och Cardiff.

- Annons -

Rätt eller fel, kan man fråga sig? Jag måste säga att jag uppskattar att man försöker skapa en hype kring träningen och tidskvalet. Men samtidigt känns det väldigt märkligt att man ska kunna få med sig åtta poäng från ”träningarna”. Alla vet i och för sig förutsättningarna, så givet det kommer alla att ge allt på tidskvalet.

Det blir även ett jippo, en till ”tävlingsdag” som kan vara värd att besöka under de här två tävlingarna. Men det är någonting som jag inte kan släppa med att en träning ska ge poäng i mästerskapet.

Det känns lite som att Messi skule få försprång i skytteligan för ett snyggt mål på träning.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna