- Annons -

Snittrabatten borde tagits bort – konstigt att gynna vissa förare

Snittrabatten för förare med snitt mellan 0.500 och 1.000 ligger kvar. Det känns lite märkligt i och med att den tas bort för juniorer.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Jag tyckte faktiskt att snittrabatten för förare med snitt 0.500 till 1.000 var bra när den kom. Nu känns det dock som att den har gjort sitt. Det blir orättvist för förare som hamnar precis över 1.000 när man missgynnar den typen av förare.

Dessutom känns det orimligt att man ska hjälpa förare som har hög potential men haft ett dåligt år att inte ta upp en plats i truppen till nästa år. Om föraren har hög potential borde den ju signas ändå? Utan att nämna något namn så finns det en eller ett par sådana förare inför nästa år.

Nåväl, det största felet är att man har tagit bort snittrabatten för juniorerna. Om klubbarna inte tar ansvar, vilket vi vet att de inte gör så finns risken att en gammal förare med snittrabatt används som ett säkert kort istället för en junior som lyckats bra förra året.

- Annons -

Alla vet att juniorer är ojämna, det går upp och ner. Det kanske är säkrare att signa en äldre förare med lägre snitt där man vet vad man får?

Det blir märkligt att vissa gynnas, medan de som kanske hade behövt en snittsänkning för att klubbarna ska våga satsa på dem inte får det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna