- Annons -

Broberg riskerade tre års ytterligare avstängning: ”Vad fan ska jag säga?”

Rasmus Brobergs dopingavstängning förlängs med ett halvår. Det hade kunnat vara värre.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rasmus Brobergs dopingavstängning förlängdes efter att han varit mekaniker i den allsvenska premiären i år. Broberg stängdes av i augusti 2022 efter att ha testats positivt för amfetamin. Anledningen till det ska ha varit att han självmedicinerat med ADHD medicin.

Broberg kommenterar förlängningen av avstängningen.

– Ja, vad fan ska jag säga? Det är klart att det är tråkigt och med facit i hand är det jag som har gjort fel. Jag skulle ha kollat upp vad jag får göra eller inte och ha bättre koll. Det var en klantig grej…, säger Rasmus Broberg till Eskilstuna Kuriren.

- Annons -

Rasmus trodde att det skulle vara okej att vara involverad som mekaniker trots sina avstägning.

– Jag tänkte inte alls på att det kunde leda till det här. Jag har inte varit funktionär eller tävlingsledare för föreningen utan jag hjälpte en förare i kris, typ, och skulle bara skruva lite. Jag tänkte att jag bara skulle hjälpa till utan att vara med i själva matchen, så det var surt på ett sätt att en sådan grej skulle leda till ytterligare avstängning, säger Broberg.

I och med att Rasmus var med i depån under en match så riskerade han ytterligare tre års avstängning. Han lyckades dock få det till endast ett halvårs extra avstägning.

– Jag tycker att det var lite luddigt, så därför tog jag hjälp av en jurist och fick ned straffet till ett halvår ytterligare. Så de tycker en sak och jag tycker en sak, men regler är regler och jag gjorde fel, men jag är nöjd med resultatet, avslutar Rasmus Broberg.

- Annons -

Till tidningen berättar han att han efter avstängningen vill göra en tävling till åtminstone. Det kan även bli mer än så.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna