- Annons -

Ska Woffinden räddas av ett Wildcard igen?

Tai Woffinden klarade inte topp sex i år heller, frågan är om britten ska få ytterligare ett Wildcard?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vi är framme vid den tid på året då det är dags att börja fundera på vilka förare som ska tilldelas Wildcard till nästa säsong.

Då kommer man genast att tänka på Tai Woffinden. Den trefaldige världsmästaren som både 2022 och 2023 stått för ganska bleka resultat i GP-serien. Han fick redan ett Wildcard inför årets säsong. Ett Wildcard som han knappast förvaltade i år.

Man kan ifrågasätta rimligheten i att man år efter år håller kvar en förare i serien bara för att det finns ett kommersiellt intresse. Det är klart att Tai är stor, på många sätt större än sporten själv. Han är en riktig rockstjärna.

- Annons -

Men ska det verkligen kunna rädda honom två år i rad? Det blir spontant lite som att leva på gamla meriter. Jag tycker nog inte att man har förtjänat att köra Grand Prix om man kommer utanför topp sex två år i rad. Och i ärlighetens namn har han inte varit speciellt nära att klara sig, inte ens innan sin skada.

Kanske skulle han må bra av att få förtjäna sin plats genom ett kval, det är ju så det ser ut för de allra flesta. Jag vill även förtydliga att jag gillar Tai, men att ha någon form av given plats oavsett hur det går känns inte rätt.

Jag vågar nog nästan lova att han får ett Wildcard, man anser säkert att det blir för profilfattigt utan honom.

Fortsättning följer.

Martin Vaculik: ”Historiskt ögonblick”
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna