- Annons -

Så blir slutspelsupplägget 2024: ”Ger spännande matcher”

Under tisdagen meddelar ESS hur slutspelet i Bauhausligan kommer köras 2024. Det blir samma upplägg i år som förra året.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

I årets Bauhausliga gick sex av sju lag till slutspel. Nästa år blir det samma upplägg kring slutspelet. Skillnaden blir att det är åtta lag med i grundserien.

– I årets serie valde vi att inte ändra på schemat för slutspelet trots att vi tappade ett lag strax innan säsongsstart och att sex av sju lag därmed gick till slutspel. Vi trodde på en mycket jämn säsong och dramatik runt slutspelsplatserna vilket också blev fallet, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

– När vi nu återigen är åtta lag i serien och vi har sagt att vi ska minimera ändringarna mellan säsongerna ser vi det som motiverat att fortsatt bibehålla sex lag till slutspel. Årets dramatik visar att när många lag har chansen på slutspel länge ger det spännande matcher med stor sportslig nerv vilket publiken alltid uppskattar. Även kampen om direktkvalificering till semifinal ger en möjlig streckstrid och upplägget borgar för att så många lag som möjligt har mycket att köra för så länge som möjligt i grundserien, fortsätter han.

- Annons -

Schemat inför 2024 förväntas komma i januari. Man vill invänta hur schemat i Polen och Danmark blir för att undvika kollisioner.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna