- Annons -

Plötsligt händer det mycket bra saker för sporten – en riktig supervecka

Vi kan konstatera att det är en bra vecka för den svenska speedwayen, det finns flera ljusglimtar.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Oj vilken vecka det har varit för den svenska speedwaysporten, vi fick se en final med 6377 åskådare i tisdags. Bara det är värt att lyfta på hatten och glädjas över. Det visar som jag sagt tidigare att det finns ett stort intresse när förutsättningarna är rätta.

Sen under torsdagen kom det otroligt positiva beskedet att Vargarna ser ut att komma tillbaka till Bauhausligan. Positivt både för Norrköping och ligan, det ser ut som att vi återigen blir åtta lag. Naturligtvis är det oerhört uppfriskande att det tillkommer ett ”nytt” lag. Det andra har vi provat några gånger nu, vi har lärt oss hur det känns när ett lag faller bort.

Under fredagen fortsatte vi veckan på det härliga sätt som den varit hittills. Då kom nämligen beskedet att Masarna ansöker om att gå upp i Allsvenskan. Vi ser med andra ord ut att få tillbaka en ”riktig” klubb till serien. Samarbetslag i all ära, men naturligtvis är det roligare med ett lag som står på egna ben. Det känns mycket positivt att Masarna redan nu är redo att ta det steget.

Sist men inte minst så har vi chansen att få en svensk världsmästare under lördagen. En redan bra vecka har chansen att bli en riktig supervecka. Oavsett om Lindgren klarar det eller inte så ska vi vara stolta och glada. Han har i vilket fall gjort en otrolig säsong.

- Annons -

Det känns som att vi har någonting bra på gång, i alla fall på vissa håll. Jag väljer att se det positiva. Oavsett hur sporten ser ut annars och i övrigt så kan vi i alla fall konstatera att det här är en bra vecka för vår kära sport.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna