- Annons -

Peter Ljung har fått nog: ”Ett pinsamt dumt system – kan inte gå flera hundratusen back”

Peter Ljung ger sin syn på att köra i Bauhausligan i år eller inte. Samtidigt passar han på att kritisera det system som just nu är i ligan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den gångna säsongen inledde Peter Ljung i Lejonen. Efter att det inte fungerat där blev ny klubbadress Piraterna.

Till den kommande säsongen har han skrivit kontrakt med Njudungarna i Allsvenskan och ett Warszawakontrakt med Tarnow i den polska tredjeligan.

Något kontrakt i Bauhausligan har det dock inte blivit än. Jag frågade honom om han är intresserad av att köra i Sverige i högstaligan i år?

- Annons -

– Både ja och nej, frågan finns men tyvärr är ersättningarna som erbjuds orimliga för att kunna ställa upp med konkurrenskraftigt material. Jag är inte intresserad av att lägga till pengar för att åka Bauhausligan då konkurrerar vi inte på lika villkor vilket är vardagen för de flesta svenskar som tyvärr är reserver. Det är ohållbart, säger Peter Ljung.

– Att vi sedan har 3 heat och i princip utgår efter heat 8 när banorna brukar bli åkvänliga gör ju det bara än värre. Ett pinsamt dumt system. Vi har samma utgifter som resterande i depån och krav på poäng, men vi ska göra det av glädje och välvilja och tacka för att vi får vara med. Så i nuläget är det nej tack från min sida. Det är svårt att gå in i en tuff startsväng där det smäller lite och sedan köra flera matcher för att bara betala delarna, fortsätter han.

Enligt Peter är det flera andra svenska förare som har samma problem.

– Det fungerar inte att gå hundratals tusen back på en säsong, som varit fallet för flera under 2023. Att jämföra för gemene man skulle det vara som att han/hon bredvid dig på jobbet har 500kr i timmen och du inte så det räcker till lunchen. Skulle du ändå gå dit? Och skulle du i så fall slita lika hårt och jobba lika bra? Och JA jag vet att det skiljer i nivå och det är sport JA. Men vi snackar inte fotboll där det bara behövs pengar till ett par skor. Ibland begriper inte förståsigpåare vilka kraftiga kostnader det är och de måste täckas, avslutar Peter Ljung.

Hade älskat att se honom i Sverige igen – en anonym världsstjärna
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna