- Annons -

Peter Johansson: ”Vi vill bygga vidare på dem”

Indianernas säsong tog slut i tisdags efter att Dackarna gått segrande ur kvartsfinalduellen. Skadorna ställde till det för Kumlalaget.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Innan vi går vidare till att summera hela säsongen berättar lagledare Peter Johansson hur han ser på tisdagens match i Målilla.

– Det blir ju lite proppen ur när man får en skada på en nyckelförare så tidigt. Vi hade behövt Lyager i bra slag, det blir rätt tröstlöst när han försvinner. Vi fick bränna toppningarna på att täcka upp för honom istället för att ta ifatt i matchen. Dackarna är för starka för oss just nu, säger Peter Johansson.

Hur ser du på säsongen i sin helhet?

- Annons -

– Vi har i princip rensat rent mot alla lag utom topplagen. Vi gör en riktigt stark match när vi kör oavgjort mot Västervik hemma. Vi har för mycket skador på viktiga förare som inte bara är viktiga på banan utan även i depån. När de saknas blir det tufft.

Även om det tog slut i kvartsfinal så finns det en hel del saker att bygga vidare på till säsongen 2023.

– Absolut finns det att bygga vidare på, framförallt bröderna Grahns utveckling den här säsongen. Vi har satsat mycket på dem och de har tagit kliv. Det kan nog bli tufft med lagbyggen i och med polens regler och konkurrerande ligor i Danmark och England.

– Än så länge är det samma regler i Polen som gäller, samtidigt så börjar flera Ekstraligaförare välja Danmark och England istället. Det gör att förartillgången minskar, det blir tog tufft för många att bygga lag, avslutar Peter Johansson.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna