- Annons -

Peter Jansson: “Vi flyger under radarn”

Peter Jansson ser fram emot en säsong där Rospiggarna ska sikta mot att etablera sig i toppen. Nyckeln till det ska bli ett gediget lagarbete.
Säsongen 2020 slutade Rospiggarna på en andraplats i grundserien. I kvartsfinalen tog säsongen slut när man ställdes mot Västervik. Lagledare Peter Jansson är nöjd med säsongen.
– Vi gjorde det bästa av situationen och jag tycker att det blev många bra matcher. För oss i Rospiggarna var det också en bra säsong. Vi hade som målsättning att göra en bra serie och det gjorde vi genom att bli tvåa. Vi höll inte på att konstra till det genom att ta in nya förare till slutspelet utan vi satsade på kilarna i vårt lag som var tillgängliga, säger Peter Jansson.

- Annons -

När Peter byggde laget inför säsongen 2021 berättar han att det viktiga har varit att sätta ihop förare som kan jobba som ett lag.
– Man måste ha killar som fungerar som ett lag, vi ska köra många matcher tillsammans och då måste man ha bra killar som trivs ihop. Det var viktigt för mig att få Kim Nilsson som jag känt i många år till Hallstavik. Jag hade honom i Vargarna 2009 och känner honom och hans pappa väl. Det var viktigt att behålla Daniel Henderson, jag vet inte hur många timmar vi har spenderat tillsammans i bussar i Ryssland, Tyskland och Tjeckien. Han är en viktig pusselbit. Lahti var viktig för oss, Hallstavik är hemma för honom. Lahti, Nilsson och Henderson kommer bli väldigt viktiga för oss, vi får två bra heatledare och sedan kanske seriens bästa nummer sex.

Som ledare berättar Peter att det finns tre ord som beskriver hur han jobbar som ledare. De orden är kontinuitet, lugn och harmoni.
– Jag vill få killarna att känna sig välkomna, jag håller mig lugn och står inte och skriker på dem. Är man hetsig och aggressiv tror jag inte att förarna tar till sig på samma sätt som om man är lugn. Jag är noggrann när jag värvar ihop laget att det ska vara killar som jag känner till sedan innan. Har man bra sammanhållning och att killarna känner att de vill komma till Hallstavik så blir resultaten bättre.

Målet med säsongen 2021 enligt Peter är att vara med och stöka till det.
–  Vi ska etablera oss i toppen, vi har ett par snäpp kvar till att vinna guldmedaljen men vi ska gå till ett slutspel och väl där stöka till det. Vi jobbar också hårt för att få vår publik att trivas genom att bjuda på bra speedway, det ska även där vara en upplevelse att komma till Hallstavik.

Att inte vara favoriter i år är ingenting som Peter har någonting emot.
– Det känns lite skönt att alla pratar om Dackarna och Västervik som topplag, ingen säger någonting om Rospiggarna. Det känns skönt för då kan man flyga lite under radarn.

- Annons -

I Rospiggarna 2021 tycker Peter att det är många som man ska hålla ett extra öga på.
–  Där skulle jag egentligen vilja svara alla mina förare. Men jag tycker att Oleg Mihailov är en spännande förare. Vi vet ju vad Kim och Lahti kan göra. Andrey Kudriashov tror jag mycket på . Vi kommer även få se en ny Patryk Dudek. Jag tror det kommer vara bra för honom att inte köra GP och sedan få lite miljöombyte efter väldigt många år i Dackarna.

Peter Kom till Rospiggarna under slutet av 2019, klubben låg då sist i Bauhausligan och det var en hel del negativa skriverier om Rospiggarna. Jag är nyfiken på hur det var för Peter och vad han tror är viktigt för att återigen bli en toppklubb.
–  Laget låg sist när jag kom dit och det är såklart ingen drömsituation. Jag hade aldrig anslutit till klubben om jag inte visste vilken otrolig grundtrygghet som finns i klubben. Det var bara till att börja jobba och försöka få killarna att glömma det som varit. När jag kom in hade vi fem matcher kvar och vi vann tre av dem. Då började mungiporna åka upp lite på alla i klubben. Hela föreningen har en trygghet som gör att vi klarar tuffa situationer. Det är allt från vår fantastiska sportchef Thomas Viktorsson som hjälper mig väldigt mycket, grindvakten och alla fantastiska funktionärer. Det är så många som gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Jag vill lyfta hela föreningen, att vi lyckas ta ett nytag och sikta uppåt igen.

På frågan vilket lag som ser starkast ut svarar Peter att han tycker det är svårt eftersom att det beror på hur man ser på det med olika uppställningar och skador och så vidare.
– Det är svårt att säga men som det ser ut just nu tycker jag att Lejonen ser starkast ut, avslutar Peter Jansson.
Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Stötta gärna arbetet med sidan då det medför en hel del utgifter. Swish:1230908236
Inget bidrag är för litet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna