- Annons -

Nilsson med personbästa inför klassiska tävlingen: ”Svårt att läsa av”

När GP-cirkusens åttonde deltävling avgörs i Cardiff under lördagen så kommer Kim Nilsson att göra sin första tävling på den klassiska arenan i Wales.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Kim Nilsson gör sin första säsong som ordinarie förare i GP-serien. Det innebär naturligtvis att han med jämna mellanrum kommer till banor han inte kört på alls, eller som han har kört väldigt lite på. Det behöver å andra sidan inte spela någon större roll. I Teterow slutade han på en fjärdeplats trots att banan var helt ny för honom.

Direkt efter lördagens tidskval får vi en pratstund med Kim. Han ger oss sin syn på det som väntar.

– Det ska bli spännande, vi får se hur mycket banan förändrar sig inför tävlingen. Det brukar alltid kunna bli lite annorlunda. Nu var den ganska fin under träningen så jag hoppas att den kan vara ungefär likadan, säger Kim Nilsson.

Kim Nilsson ser fram emot dagens tävling. Foto: Erik Kruse

Tidskval kanske inte säger jättemycket, men en bra tid där kan ju inte skada. Kims placering under lördagens tidskval är personbästa.

– Det kändes bra till en början, sen var det lite nyvattnat andra omgången när jag var ute. Då kändes det bra, men det blir omöjligt att sätta en bra tid. I sista omgången slapp jag åka när det var nyvattnat, då fick jag till den tredje snabbaste tiden. Det är personbästa, det känns bra att kunna påverka lite med startbanor och så även om man inte vet om det är någon fördel under tävlingen.

- Annons -

Någon värre erfarenhet från Cardiff har han inte. En gång har han varit här som åskådare, det är allt. Det blir den första tävlingen han kör på den banan.

– Jag var här 2010 och tittade på en GP-tävling när jag körde för Newport som inte ligger allt för långt härifrån. Det är den erfarenhet jag har härifrån.

Foto: Erik Kruse

Även om han inte kört i Cardiff tidigare så har han erfarenheter från inomhusbanor som Friends Arena och Warszawa. Det finns några andra utmaningar på de temporära banorna.

– Det är väldigt svårt att läsa av vart spår och sånt är, det har mycket med ljuset att göra. De brukar få för sig att ändra vissa saker med banan mellan heaten så det gäller att man hänger med.

Hur ser du på din första GP-säsong så här långt?

– Jag skulle inte säga att jag är nöjd, men jag har varit med och rört om lite. Jag har även lärt mig väldigt mycket. Jag hade inte det där riktiga flytet i början av säsongen, det var mycket strul. Sen åkte jag på en handskada, när jag kom tillbaka gjorde jag illa nacken. Det är någonting jag fortfarande kämpar med. På slutet har det fungerat väldigt bra i ligorna, överlag så har jag lärt mig väldigt mycket. Jag är missnöjd med Prags deltävling, annars är det helt okej, avslutar Kim Nilsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna