- Annons -

Phill Morris om de temporära banorna: ”Hade kunnat köra i Hyde Park”

Phill Morris, Race Director för Grand Prix-seien tar oss med på en trackwalk på Cardiffs bana. Där pratar vi om fördelarna och utmaningarna med temporära banor.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Phill Morris hade en lång karriär som förare. Sedan 2014 ser vi honom som Race Director i GP-serien. Det gör han med stor passion, han har en tät kommunikation med förarna, funktionärerna och domaren. Han ser helt enkelt ut att vara involverad i det mesta som händer under GP-helgerna. Hans viktigaste uppdrag är att se till att banan är säker.

Banan i Cardiff ser fin ut, när man går på den kan det vara svårt att tänka sig att det normalt sett inte alls är en speedwaybana där. Att bygga upp banan tar en knapp vecka, det är en sak som är lite extra svår när man bygger en bana på en arena likt den i Cardiff.

– Det svåraste är att få till rätt mängd fukt i materialet, man lägger banan i lager och varje lager måste vara gjort på rätt sätt. Banan är olika djup på olika delar så det är en utmaning att det blir rätt överallt. Det är inte enkelt, men det är heller inte så svårt när man vet hur man ska göra det, säger Phill Morris.

- Annons -

När kommer du till arenan en GP-vecka?

– Jag kommer alltid till arenan under onsdagen. Under onsdagen gör vi en liten grundcheck, sen jobbar vi på hela vägen in till lördagen då det är ”showtime”. Vi plockar bort allting direkt efter tävlingen, på 24 timmar är allting borta.

Det finns vissa fördelar med de temporära banorna som om man gör dem på rätt sätt numera kan bli riktigt bra. Det spelar inte så stor roll vart man bestämmer sig för att köra. Hypotetiskt skulle det gå vart som helst.

– Det som är bra med det här är att man kan bygga en bana vart man vill i världen. På vilken arena som helst. Vill man bygga en bana i Hyde Park i London så kan man göra det. Det öppnar upp möjligheter att köra speedway på många ställen. Jag tycker att det är någonting som behövs inom sporten. Det är viktigt att köra på permanenta banor, men det är också bra att vi har någonting annat.

Vad är det som driver dig i den roll du har?

– Att få vara involverad, jag älskar sporten. Jag körde i 20 år och nu har jag turen att få vara race director. Det känns bra att vara med, avslutar Phill Morris.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna