- Annons -

Morgan Andersson om gästsystem: ”Kanske är ensam om det i Sverige”

Det har varit mycket skador den senare delen av årets säsong. Västerviks lagledare Morgan Andersson är inne på en lösning på problemet.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Så som reglerna är just nu får man inte plocka in en förare med högre snitt än den förare som är skadad. Det är en regel som Morgan Andersson inte vill kommentera allt för mycket.

– Det är väl för att man inte ska kunna bli starkare om man får en skada, men det är ju samma för alla. Jag har inga synpunkter på den regeln. Däremot så är det synd att det rör sig om hundradelar och tiondelar, säger Morgan Andersson.

Morgan har däremot ett förslag på hur man skulle lösa det här i framtiden. Polen har nämligen också haft problem med skador på nyckelförare. Finalen mellan Lublin och Wroclaw har därför blivit rätt så avslagen.

- Annons -

– Det är inte roligt för sporten när det är så mycket skador. Vi sitter i en dålig sits, men du kan ju tänkta dig hur det är för Wroclaw som har Woffinden och Janowski skadade. Jag är inne på att man skulle kunna ha ett typ av gästsystem där man kan låna in en förare från de lag som har åkt ut ur slutspelet. Jag kanske är ensam om det i Sverige men du kan ju tänka dig hur det hade sett ut för oss om Lindgren också skadat sig i helgen.

– Jag vet att det pratas om det i Polen med, om man råkar ut för det som Wroclaw gjorde så förstörs ju allting man har byggt upp under hela året, fortsätter han.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna