- Annons -

Minns ni när det var de andra Holderbröderna som var heta i Torun? – 11 år sedan dramat med Pedersen

Chris Holder blev uppmärksammad när hans bror kämpade för bronsmedaljen. Chris ska ha spionerat på Vaculik för att ge sin bror fördelar. För drygt tio år sedan var det ett annat drama i Torun.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

För 11 år sedan, den 6 oktober 2012 för att vara exakt var det Chris som körde och Jack som var inblandad i drama från sidan.

Då kämpade Chris för VM-guldet mot Nicki Pedersen. I den andra semifinalen i Torun möttes de båda guldkandidaterna. Förutsättningarna var enkla, Nicki var tvungen att gå till final för att fortsatt ha en chans att bli världsmästare.

I första kurvan av semifinalen höll dansken på att få en riktigt fin chans att vinna. Det var nämligen kontakt mellan Chris Holder och Nicki Pedersen, ganska ordentlig kontakt. Nicki gick omkull och frågan var om australiensaren inte skulle uteslutas?

- Annons -
Nicki Perdersen och Chris Holder hade en tuff batalj om guldet. Foto: Erik Kruse

Nicki gick fram till Chris och gjorde några psykningar. Då hoppade Jack in och försökte få bort dansken. Nicki puttar lite på Jack, då svarar Chris med en knuff på Nicki.

Storebror James Holder kommer och motar bort Nicki innan de båda separerars.

Chris tog sig sedan till final. Antonio Lindbäck kom tvåa i heatet, Nicki Pedersen missade final. Det gjorde att Chris Holder blev världsmästare 2012.

För 11 år sedan var det alltså de andra bröderna som var heta vid sidlinjen, den gångna helgen var Chris på andra sidan och försökte hjälpa sin bror till medalj.

- Annons -

Se hela situationen i klippet nedan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna