- Annons -

Vilka får Wildcard? – Här är några som ligger bra till

Vi väntar på beslut om Wildcards, vi vet redan några .  Förra året hade vi bara en förändring, Kim Nilsson istället Pawel Przedpelski. Det fanns röster som Speedway Grand Prix måste ha fler nya förare. Kanske ska det bli så i Grand Prix 2024?

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

De senaste dagarna har fans och journalister spekulerat kring vilka som ska få Wildcards 2024. Vi har ingen officiell information från FIM eller Discovery men vi vet lite om vilka avsikter de har inför framtiden. Det kan vara en chock för alla. 

Två Wildcards är ska redan vara klara, till Tai Woffinden och Dan Bewley. Båda brittiska förare hade en stark säsong men Woffinden hade skada i Cardiff och kunde inte köra färdigt där eller i Vojens och Torun. Bewley var så, så nära att klara topp sex, men sista heatet i Torun gjorde att han slutade på en elfte plats i Torun och en sjundeplats totalt.

Dan Bewley ser ut att få ett Wildcard. Foto: Erik Kruse

Tredje Wildcardet ska gå till en polsk förare, men vilken? Det kan bli ett tuff beslut. Maciej Janowski hade inte någon bra säsong. Han slutade 14:e i SGP och hade bara 1,900 snitt i polska ligan, men vi måste komma ihåg att han hade brons i 2022. Vad vi vet så har han ingen chans för SGP 2024 och det är en chock. Så vem ska få det? Janusz Kolodziej, Dominik Kubera eller JVM-vinnaren, Mateusz Cierniak. En av dessa ska kunna köra med de 15 andra bästa förarna i världen.

Två sista… Det är tuffa beslut också. Många fans vill se Max Fricke i serien men det kan bli nästa chock eftersom australiensaren inte ser ut att få wildcard till 2024. Han hade sin bästa säsong i SGP- serien i karriären men var inte bra nog för att ta plats i 2024.

- Annons -

Vi vet att det finns stor chans för Andzejs Lebedevs. Föraren från Lettland var första reserv två år i rad och körde inte så dåligt. Succén från Riga hjälper honom också.

Sista plats kan gå till Kai Huckenbeck eller Rasmus Jensen. Det är inte klart nu men vi vet att Anders Thomsen och de ryska förare inte har någon chans.

Garanterat till SGP 2024:

SGP 2023: Zmarzlik, Lindgren, Vaculik, Holder, Madsen, Lambert,

GP Challenge: Doyle, Wozniak, Kvech,

EM SEC: Michelsen

Wild cards: fem platser

Maciej Markowski
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna