- Annons -

Lindgren öppnar upp om beslutet – därför blev det England och inte Sverige

Fredrik Lindgren har bestämt sig för att börja köra i England, när han skulle utöka från en liga till två så blev det alltså inte en återkomst till den svenska speedwayen. Nu svarar han på varför valet föll på England.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Den nyblivne svenska mästaren Fredrik Lindgren kommer alldeles strax börja köra i den engelska ligan. Det trots att han fram tills alldeles nyligen bara velat fokusera på sin polska klubb Lublin och GP-serien. När hans beslut ändrades så att det blev två ligor istället för en blev det alltså inte en återkomst till Sverige.

– Att det blev England är dels enklare logistiskt för mig, sen är det lite annan typ av variation på banor, det blir en lite ny utmaning för mig, som jag vill ha, säger Fredrik Lindgren till Speedwayfans.se.

Ditt höga snitt var inte det som ställde till det i Sverige då?

- Annons -

– Nej, jag sneglade mer åt England faktiskt, just som jag sa med logistiken. Sen har jag kört ganska mycket i Sverige de senaste åren, jag kände att England har lite andra typer av banor. Det är lite annat material, man får tänka på ett lite annat sätt. Det blir lite annat, som jag behöver nu.

I England har man inte trupper på samma sätt som i Sverige. Man har sju förare som man jobbar med, blir det skador eller annat så får man helt enkelt köra Riders Replacement, eller använda sig av det gästsystem som finns i ligan. Det gör att Fredrik kommer åka samtliga matcher för Birmingham.

– Jag har signat upp för resten av säsongen, jag ska göra alla matcher med Birmingham.

Två ligor är det alltså som gäller för svensken just nu. Att det skulle bli en tredje, och att det isåfall skulle vara den svenska Bauhausligan är inte särskilt troligt.

- Annons -

– Man ska aldrig utesluta någonting, men just nu så är det England som hägrar nästa vecka. Men man ska aldrig säga aldrig, avslutar Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna