- Annons -

Så här ska speedway vara – fy helvete vad bra det var

Under tisdagen kördes det SM i Västervik. Det blev en otroligt bra tävling på flera sätt. En seger för hela sporten.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter år av svalt intresse för individuella SM så var det dags för Västervik att stå som arrangör. En förhoppning om att det skulle komma mycket publik fanns och så blev det också. 2957 åskådare på en SM-final är otroligt bra.

Vad som var ännu bättre var att de som faktiskt hade kommit fick se en otroligt bra tävling. Dessutom var vädret bra, bara en sån sak. Racingen var otrolig, vilket den ofta är i Västervik. Det gick att köra om redan från första heatet och majoriteten av heaten var väldigt umderhållande.

Det var bra tempo i tävlingen, inte massa onödigt långa banprepareringar. Det flöt på väldigt fint, någonting som är viktigt när det eventuellt är många nya i publiken.

- Annons -

Tävlingen kändes länge ganska öppen, det var många förare som blandade sig i och tog bra med poäng. Fredrik Lindgren och Kim Nilsson var förvisso i en klass för sig, men där bakom var det ohyggligt jämnt. Det var kul att se hur Jonatan Grahn, Filip Hjelmland och Philip Hellström Bängs tog för sig. Det är precis vad sporten behöver, det blir ganska tråkigt om man innan tävlingen börjar kan gissa hur det ska gå. Även om man kunde ana att Fredrik skulle vinna så kändes det ovisst bakom honom. Och så blev det.

Lägger man ihop allt, bra racing, bra väder, snabbt tempo och några skrällar så landar vi i en härlig speedwayfest. Så ska speedway vara. Fy helvete vad bra det var.

Om man ska vara lite negativ, eller kanske bara ärlig så var det ju synd att inte SVT sände tävlingen, nu när det var så bra alltså. Den här speedwaypropagandan hade man ju velat visa upp för så många som möjligt. Men man kan inte få allt, tills vidare tänker jag glädjas åt att det var 2957 personer på läktaren och att det var en bra tävling.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna